cichy78 Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 Witam Nabyłem niedawno A4 Avant 96r 1,8 5V. Auto jest sprowadzone z DE i ma zamontowany hak. Przy złapaniu kapcia z tyłu zauważyłem że dosyć mocno ścina obydwie tylne opony od środka na odcinku około 2-3 cm. Przy jeździe nie ma żadnych stuków szumu itp. jedzie gładko i cicho, auto stoi równo tzn nie siedzi na zawieszeniu (seryjne). Byłem z autem na stacji diag. i diagnosta stwierdził minimalny luz na tulejkach mocowania belki .Powiedział że to raczej nie od tego a on nie wie czym to może być spowodowane. Proszę o rade co to może być i jak można usunąć ta usterkę.
Wąski Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 Podjedż na zbierzność ,sprawdzą czy masz proste autoi czy belka jest prosta .Mogło też byc tak że niemiec woził duże ciężary w przyczepie
cichy78 Opublikowano 5 Września 2008 Autor Opublikowano 5 Września 2008 Amorki mają po 70%. Rozmawiałem z "mechanikiem" i powiedział mi że to może faktycznie być belka lub czopy, ale też radził najpierw podjechać i zmierzyć zbieżność
gadi Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 Albo te opony były wcześniej założone na przód.
fireman tom Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 Lepiej podjedź do jakiegoś porządnego mechanika a nie jakiegoś papudroka co mówi że nie wie od czego to
Rekomendowane odpowiedzi