gambit4 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem polega na tym, że zauważyłem zbierającą się wodę pod dywanikiem kierowcy. Ewidentnie widać ze woda leci od strony ściany grodziowej ponieważ wykładzina jest najbardziej mokra przy owej ścianie. Na forum wyczytałem że przyczyną tego mogą być zapchane kanały odpływowe. Nigdzie nie mogłem znaleźć jak dostać się do tych kanałów. Czy ktoś mógłby napisać krok po kroku jak dostać się do nich, i czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna zbierającej się wody. Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Kanały odpływowy masz na podszybiu. Pod aku i pod kompem. 1
kdawid Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Kanały odpływowe s pod akumulatorem i ECU, jeżeli są zatkane to woda wlewa się do kabiny. Sprawdź pierwsze te dwa miejsca
gambit4 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jakieś rady jak wyjąć komputer aby nic nie popsuć... ??
kdawid Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 żeby wyjąc komputer musisz zdemontować wycieraczki przednie i później podszybie. Pod podszybiem jest jedna śruba od obudowy ECU, jak złamiesz jej uchwyt to woda na 100% będzie się lała do auta.
zielePL Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 a czy przez taka wlewająca się wodę mogą mi głupieć wycieraczki ? tzn kiedy je wyłączam (pozycja 0) to one jeszcze wykonują około 10 ruchów w tempie pozycji 3 i zatrzymują się w losowej pozycji
kdawid Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 a czy przez taka wlewająca się wodę mogą mi głupieć wycieraczki ? tzn kiedy je wyłączam (pozycja 0) to one jeszcze wykonują około 10 ruchów w tempie pozycji 3 i zatrzymują się w losowej pozycji Dokładnie takie mogą być objawy. Woda która wlewa się do kabiny leje się po MCE i stąd te efekty z wycieraczkami.
Rekomendowane odpowiedzi