Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BCZ] Włączająca się kontrolka ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od czasu do czasu zapala mi się kotrolka ESP. Czasami sama gaśnie lecz cześciej świeci się cały czas. Po wyłączeniu i włączeniu ponownie silnika problem znika. Na VAGu nic nie wukazało. Taka sytuacja zdarza się 1 na tydzień czasem dwa.

Opublikowano

W VAGu w bloku INSTRUMENTS powinnien być zapisany błąd.

Najprawdopodobniej jest to problem z włącznikiem światła stopu (pedał hamulców).

Miałem ostatnio to samo, wymieniłem i po problemie. Koszt 40 zł.

Opublikowano

Chyba masz racje bo dzieje się tak po naciśnięciu hamulca.

Numer tego włącznika to 1K2 945 511.

Wygląd jest lekko zmodyfikowany, ale tak ma być.

Wymiana trwa 5 minut.

Opublikowano

U mnie dzieje sie to samo...Można to samemu wymienić, czy trzeba z tym do serwisu...

Ps Jeśli da rade we własnym zakresie to wymienić mógłbym prosić o jakąś krótką instrukcje... :gwizdanie:

Z góry dzięki... :notworthy:

Pozdrawiam :>

Opublikowano

U mnie dzieje sie to samo...Można to samemu wymienić, czy trzeba z tym do serwisu...

Ps Jeśli da rade we własnym zakresie to wymienić mógłbym prosić o jakąś krótką instrukcje... :gwizdanie:

Do wymiany nie trzeba instrukcji: odkręcasz dwie śrubki mocujące osłonę pod kierownicą, zdejmujesz ją i zaglądasz nad pedał hamulca - zobaczysz dwa takie przełączniki:

BrakeSwitch4.jpg

Odłączasz wtyczkę od tego po prawej stronie, przekręcasz z tego co pamiętam przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, wyjmujesz, wstawiasz w odwrotnej kolejności drugi.

Opublikowano

Wymienione, problem nie powtarza się. Dzięki :)

Cieszę się, że wszystko ok :good:

Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...