Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli skóra tapicerek A4 B6 B7 elektryka ledzwie AIR BAG od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie do końca bo elektryczne lędźwie mi nie działały a poza tym w tej kostce co odpowiada za elektryke fotela miałem tylko 2 piny a w tej kostce od nowych foteli jest bodajze 6 albo 8 pinów ... a czemu mogły mi nie działać lędzwię nigdy tego nie sprawdzałem bo nie zależało mi na tym.

Opublikowano
nie do końca bo elektryczne lędźwie mi nie działały a poza tym w tej kostce co odpowiada za elektryke fotela miałem tylko 2 piny a w tej kostce od nowych foteli jest bodajze 6 albo 8 pinów ... a czemu mogły mi nie działać lędzwię nigdy tego nie sprawdzałem bo nie zależało mi na tym.

w fotelu pasazera pewnie 4 a w kierownika 8 :wink: tu masz pewnie dodatkowo pakiet swiatło no i pamiec u kierownika:wink: co do niedziałania to posciagaj progi po obu stronach i powinnes miec bezpieczniki od ledzwi 10A , zmien odrazu na wieksze , jesli dalej niebedzie działac masz taki przeciazeniowy 30A przyczepiony do modułu MCE , sa tam ze trzy w sumie lukaj który nieprzewodzi w razie czego:wink:

Opublikowano

okej jutro z rana zerknę który bezpiecznik odpowiada za sterowanie lędzwiami moze pamiętasz?

znalazłem jeszcze fotke ze swoich starych foteli kostek wyglada to tak , teraz doszła jeszcze zielona w tych nowych i trochę wiecej kabelków idzie do czerwonej i czarnej kostki.

5e1j.jpg

Opublikowano

no zielona od grzania , a czerwona jak widzisz ma zasilanko :wink: czarna to czujka zapiecia pasów:naughty:

Opublikowano

czyli spokojnie ta elektryka co mam , musi obsłużyc elektryczne sterowanie fotelem tym co mam ? bo na tą chwilę mi na tym mega zalezy bo za kilka nascie dni jade do PL i nie będę jechal z niewryregulowanym fotelem , rozumiem ze w skrzynezcze na bezpiecnziki mam znalesc bezpiecnzik odpowiedzialny za lęzdzie 10A i zmienić go na mocniejszy 30A i powinna być wporządku ?

Opublikowano
czyli spokojnie ta elektryka co mam , musi obsłużyc elektryczne sterowanie fotelem tym co mam ? bo na tą chwilę mi na tym mega zalezy bo za kilka nascie dni jade do PL i nie będę jechal z niewryregulowanym fotelem , rozumiem ze w skrzynezcze na bezpiecnziki mam znalesc bezpiecnzik odpowiedzialny za lęzdzie 10A i zmienić go na mocniejszy 30A i powinna być wporządku ?

nie w skrzynce tylko w progach , posciagaj te listwy pirwsze od kokpitu na dole i tam beda sabie wisiały w oprawkach :wink:

Opublikowano

na pewno są tam bo ja tam nic nie widziałem chyba bo wymieniałem dziś cały dywan też w audi no chyba ze źle patrzyłem , w progach czy bliżej skrzynki bezpieczników ?

mozesz mi zaznacyzc na tym foto w ktorym miejsuc mam patrzec ?

vztohl.jpg

Opublikowano

tam gdzie po obu stronach masz kostki w słupkach , one powinny byc ciut wyzej:wink:

Opublikowano

byłem w aucie i zrobiłem takie foto o tym miejscu mówisz ?, bo ja tu bezpieczników nie widze...

o0wimb.jpg

Opublikowano

wyzy :decayed: troszke wyzej powinny byc:eusathink: chyba ze ktos cos dorezał i trzabedzie teraz szukac gdzie dał zasilanie :kwasny:

Opublikowano

wątpie bo to auto było na zwykłym standardzie... stary gosc nim jeździłi był on jedynym właścicielem , kur.. tak zimno na podworzu ze nie chce mi sie spowrotem isc bo kawalek mam do auta , jesli tam wyzej nie będzie to co trzba będzie zrobić ?

Opublikowano

a zobacz taka jedna rzecz jeszcze , wyciagnij czerwona kostke i zobacz ile pinów masz w tej co siedzi w podłodze

Opublikowano

jak dla Ciebie stara fotka sie przydała :)

rxt1.jpg

Opublikowano

no wyglada jakby wsio było ori :naughty: widziałem ze niemasz tam zbytni poskładanego autka wiec przesledz czerwono biały przewód z tej kostki gdzie leci :wink:

Opublikowano

no ok jutro z rana to zobaczę i dam znać wg Ciebie powinien iść do bezpiecznika tak? tak samo ze strony pasażera>?

Opublikowano

bezpiecznik od sterowania lędźwiami podczepiony jest pod MCE. Zdejmij osłonę pod kierownicą i tam będziesz miał bezpiecznik, zaraz obok innych (termicznych) od elektrycznych szyb. Do lędźwi masz zwykły bezpiecznik, do elektrycznych foteli powinieneś wymienić go na termiczny, ale zwykły też będzie działał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam panowie,

Stary temat widzę ale potrzebuje info w B7 rok 2007 cabrio mam manualne fotele chciałem założyć sterowane wie ktos moze dokładnie czy dużo jest kłopotu mam siedzenia podgrzewane z regulacja kręgosłupa.

Pozdrawiam

Opublikowano

mam pytanie odnośnie wymiany foteli , zastąpiłem swoje stare jasne wnetrze nowym czarnym i nowymi elektrycznymi fotelami skórzanymi z pełna elektryka i problem polega na tym że kanapa tylna elegancko siedzi ale oparcia tylne mają problem z "zaskoczeniem" jak to ogarnąć nie zaskakują czyli widać ze ten czerwony uchwyt wystaje , nie mam jak przekręcić kluczykiem bo to chyba kluczyk musi być ori od foteli tych co były , niby ładnie leżą fotele ale mogę je cały czas odchylać bez naciskania wajchy do ich odblokowywania... trochę to uciążliwe bo pewnie przy mocnym dohamowaniu oparcia mogą polecieć do przodu... proszę o pomoc co zrobić by się blokowały fotele.

Opublikowano

hmm one sie zamykaja tak przynajmniej mi się wydaje ale tak jak by nie zaskakują , dochodzą do końca widać przez szybe tylną ze wskakują w to miejsce gdzie wystaje ta śruba tylko po prostu mogę je dalej odchylać , myslisz ze jak pokombinuję z tą śrubą to powinny tak zaskoczyć że będzie ok że nie będzi eopcji ich otworzenia tylko i wyłącznie za sprawą tej górnej rączki ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam , niemam podgrzewanych siedzen a chciałbym zamontować sobie takie , czy z tym jest duzo roboty ? na słupku po stronie kierowcy u nug mam takie kostki , pomaranczowe,czerwony,rózowy,zielony, w który albo czy z którys tych kostek moze byc do podłonczenia podgrzewania foteli i czy postronie pasazera tez maja byc takie kostki ???

---------- Post dopisany at 22:27 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

CAM00273.jpg to te kostki po stronie kierowcy..