Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ubytki płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z ubywającym płynem chłodniczym . Prawdopodobnie minimalna dziurka w chłodnicy czy jak dosypie uszczelniacza do chłodnicy wszystko bedzie dobrze ? Obawiam się o nagrzewnice . Czy ktoś pomoże ? Doradzi ?

Opublikowano

Tylko wymiana na nowe żadnych polsrodkow

Opublikowano

Ja mam odmienne zdanie, z Włoch wróciłem ciężarówką do Polski, dzięki uszczelniaczowi kupionemu na cpnie. Potem wymiana ale to inna historia. kosztuje to grosze a może wytrzyma, zawsze jest opcja oddać do klejenia(bdb mechanikowi a nie druciarzowi) :decayed:

Opublikowano
Ja mam odmienne zdanie, z Włoch wróciłem ciężarówką do Polski, dzięki uszczelniaczowi kupionemu na cpnie. Potem wymiana ale to inna historia. kosztuje to grosze a może wytrzyma, zawsze jest opcja oddać do klejenia(bdb mechanikowi a nie druciarzowi) :decayed:

ja nie mówie tutaj o sytuacjach awaryjnych bo w sumie do tego sa przeznaczone te uszczelniacze , jezeli kolega chce jeszcze pojeździć to niech lepiej wymieni na nowe bo nawet łatane przez dobrego mechanika moze długo niepociągnąc

Opublikowano

pozatym chlodnica to nie majatek wiec wymieniaj

Opublikowano

Zawsze możesz spróbować , jak nie uszczelnieni to wtedy wymienisz. Minimalny wyciek powinno uszczelnić. Mnie kiedyś pomogło i obyło się bez wymiany.

Opublikowano

Jeżeli uszczelniacz to kup w płynie a nie w proszku. Ja kiedyś użyłem uszczelniacza w płynie - firmy klen flo - taka zielona buteleczka. Zadziałał i mogę polecić.