Adamo8715 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Witam mam problem z ubywającym płynem chłodniczym . Prawdopodobnie minimalna dziurka w chłodnicy czy jak dosypie uszczelniacza do chłodnicy wszystko bedzie dobrze ? Obawiam się o nagrzewnice . Czy ktoś pomoże ? Doradzi ?
fatboy Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Tylko wymiana na nowe żadnych polsrodkow
Steav Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ja mam odmienne zdanie, z Włoch wróciłem ciężarówką do Polski, dzięki uszczelniaczowi kupionemu na cpnie. Potem wymiana ale to inna historia. kosztuje to grosze a może wytrzyma, zawsze jest opcja oddać do klejenia(bdb mechanikowi a nie druciarzowi)
fatboy Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ja mam odmienne zdanie, z Włoch wróciłem ciężarówką do Polski, dzięki uszczelniaczowi kupionemu na cpnie. Potem wymiana ale to inna historia. kosztuje to grosze a może wytrzyma, zawsze jest opcja oddać do klejenia(bdb mechanikowi a nie druciarzowi) ja nie mówie tutaj o sytuacjach awaryjnych bo w sumie do tego sa przeznaczone te uszczelniacze , jezeli kolega chce jeszcze pojeździć to niech lepiej wymieni na nowe bo nawet łatane przez dobrego mechanika moze długo niepociągnąc
Magicbattle Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 pozatym chlodnica to nie majatek wiec wymieniaj
jacek70 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zawsze możesz spróbować , jak nie uszczelnieni to wtedy wymienisz. Minimalny wyciek powinno uszczelnić. Mnie kiedyś pomogło i obyło się bez wymiany.
wojtek79 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Jeżeli uszczelniacz to kup w płynie a nie w proszku. Ja kiedyś użyłem uszczelniacza w płynie - firmy klen flo - taka zielona buteleczka. Zadziałał i mogę polecić.
Rekomendowane odpowiedzi