kris78 Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 Witam wszystkich Ten dziwny dźwięk usłyszałem już podczas zakupu autka. Nie uznałem że to coś groźnego, ponadto zauważyłem skrzywiony napinacz paska wielorowkowego, więc pomyślałem że to pęknięta sprężyna napinacza tak hałasuje. Niestety po wymianie uszkodzonego napinacza nic się nie poprawiło, spróbowałem także odpalić silnik bez paska bez rezultatu(wykluczyłem wszystkie podzespoły napędzane paskiem). W końcu nadszedł czas wymiany rozrządu, poprosiłem więc swojego mechanika aby zlokalizował przyczynę owych dźwięków. Niestety nic nie znalazł, sprawdził: popychacze zaworów, EGR wszystko ok. Podpowiada mi, że mogą to być prowadnice zaworów to niestety wiąże się z demontażem głowicy Panowie czy, ktoś spotkał się z czymś takim? Da się z tym żyć, ale niestety denerwuje. Proszę o pomoc.
Musashi Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 stetoskop na uszy i trzeba obsluchac motorek
jaro4444 Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 Podpowiada mi, że mogą to być prowadnice zaworów to niestety wiąże się z demontażem głowicy Zmierz sprężanie. Jakby to były prowadnice to by nie trzymał szczelności.
kris78 Opublikowano 7 Września 2008 Autor Opublikowano 7 Września 2008 Też mi się nie wydaje żeby to były prowadnice, a może coś się dzieje z pompowtryskami ?
Rekomendowane odpowiedzi