Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:Witam,

Jest Tuge zieloną mogę użyć do karoserii jako środka do usuwania zabrudzeń metalicznych?

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kup sobie Iron-x, świetnie sobie radzi :) Ktoś kiedyś używał tuge do felg ;) 

Opublikowano

Bo mam kupione Bug&Tar remover. Rozumiem, że to tylko jest na soki z drzew i owady?

Opublikowano

Na smołe i owady :) nie wiem czy to soki z ddrzewa usunie... 

Opublikowano

Ok, bo w sumie tylko czegoś na metale potrzebuje, bo resztę zestawu już mam.

Opublikowano

Panowie potrzebuje dobrej glinki oraz dobrej pasty do chromow gdyz chce ogarnac koncowki od wydechu,co mozecie polecic ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Dnia 14.07.2017 o 10:49, Matejus_93 napisał:

Bo mam kupione Bug&Tar remover. Rozumiem, że to tylko jest na soki z drzew i owady?

Bug&Tar, czyli owady i asfalt, soki z drzew to jak klej nalezy traktowac z reguły te srodki radza sobie i z takimi problemami, najtanej a dobrze to kierunek ----> Prickbort

Dnia 14.07.2017 o 10:01, Matejus_93 napisał:

:hi:Witam,

Jest Tuge zieloną mogę użyć do karoserii jako środka do usuwania zabrudzeń metalicznych?

Możesz ale ma konsystencje żelowa, sprawdzalem, lepiej cos o wodnistej konsystencji jak pisał Norber Ironx, Gyeon Iron, Auto Finesse Iron Out  czy tam coś tanszego z ADBL.....

Opublikowano
15 minut temu, Mizur138 napisał:

pasty do chromow gdyz chce ogarnac koncowki od wydechu,co mozecie polecic ?

Mothers Mag&Aluminium Polish lub Auto Finesse Mercury Metal Polish

16 minut temu, Mizur138 napisał:

Panowie potrzebuje dobrej glinki

Gyeon, ValetPro żólta, Auto Finesse ale lepiej sobie kup Clay Block ja mam CarPro Polyshave ale ma też ADBL albo Lare, spadnie umyjesz i po problemie, nie trzeba ugniatać, o wiele szybciej idzie niż tradycyjna glinka,  chodz tradycyjna przydaje sie do szyb, felg czy trudo dostepnych miejsc, wybór nalezy do Ciebie......

Opublikowano

Dzieki Frost:hi: a jeszcze zapytam jakies płyn/ciecz ktora rozpuszcza lakier zeby ten lepiej schodzil ? Potrzebuje do zaciskow

Edytowane przez Mizur138

Opublikowano

Co myślicie o środkach marki TENZI??

Opublikowano

Testowal ktos moze juz cc water protect? albo golda? co o nich powiecie ?:>

Opublikowano

poleci ktoś jakiś szampon do mycia auta na lakier pokryty kwarcem ?

Opublikowano

Było wiele razy pisane. Ważne, aby miał neutralne pH. Reszta to kwestia zapachu i tego jak bardzo się pieni. Mi ostatnio podpasował Gyeon G2M Bathe. Po za tym masz ADBL, Chemical Guys , Godd Stuff i wiele innych.

Opublikowano

Pany czy taśma maskująca Blue Dolphin z Castoramy to to samo co w sklepach detailingowych ? ma troche inna strukrure bo porównywałem poza tym wydaje sie byc taka sama ale wole zapytac zanim uzyje i narobi sie balagan, moze ktos uzywal i sie wypowie?

Opublikowano
19 godzin temu, FroS-t napisał:

Pany czy taśma maskująca Blue Dolphin z Castoramy to to samo co w sklepach detailingowych ? ma troche inna strukrure bo porównywałem poza tym wydaje sie byc taka sama ale wole zapytac zanim uzyje i narobi sie balagan, moze ktos uzywal i sie wypowie?

Ja już nie ryzykuje z kupowaniem tańszych taśm. Raz kupiłem i było ok do momentu aż się nie zmoczyła. Po zmoczeniu klej został na lakierze a reszta zaczęła się zwijać. Taśma była z LM z tego co pamiętam.

Opublikowano

Wiesz co Tomek nie mozna powiedzieć ze była tansza bo dałem 20zł za dwie tasmy 38mm, tylko ze wczesniej kupilem kilka tasm min Cload, CarPro i właśnie Blue Dolphin a że byłem właśnie w Castoramie i zauważyłem że sa to sobie odrazu wzialem, w domu zauwazylem ze ma minimlanie inny kolor od tej z sklepu detailingowego a poza tym taka sama dlatego chcialem tutaj podpytac ale teraz w sumie widze ze na kosmetyceauat nie maja zastrzezen co do tych tasm

Opublikowano

Zobaczymy, najwyzej zostawie sobie ja do lamp:)

Edytowane przez FroS-t

Opublikowano

Zawsze gdzieś je wykorzystasz. Ja mówie o taśmie którą kupiłem za 4 zł i nie nadaje się do niczego, nawet 50/50 nie zrobisz na plastikach bo strach.

Czyli zapłaciłeś normalnie i oby jakość była na tym samym poziomie. :wink:

Zaczynasz kompletować sprzęcik ?

Opublikowano
2 minuty temu, TOM3K napisał:

Zaczynasz kompletować sprzęcik ?

Taaa, juz mam 90%, jeszcze tylko to co najwaznieszje czyli maszyna, pady i pasty:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jaką aktywną pianę polecacie? Cene do 120zl 5l.