Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Malowanie Boczków Na Czarno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem fotele oraz boczki pod 4 el szyby na allegro. Sprzedawca mówił ze boczki są czarne a są w kolorze ciemny granat a wszystko inne mam w aucie czarne. Przesyłka troche kosztuje ,więc najpierw chciałem się dowiedzieć czy da rade je pomarować na czarno ?

Edytowane przez wrclaguna

Opublikowano

Ja malowałem rok temu i wszystko do tej pory ładnie trzyma , jak kupisz dobrego szpreja to będzie dobrze :wink:

Opublikowano
  • Autor

a pamiętasz może jakim sprejem malowałeś ? No i ile Ci wyszło tego

Opublikowano

jakim sprayem malowałeś(firma) i czy jest jakaś różnica? pomiędzy orginalnym czarnym

Opublikowano

Te boczki są wykonane z plastików w kolorze czarnym lub jasny popiel. Następnie są pokrywane farbą (niby guma). Zdrap w niewidocznym miejscu i zobacz jaki kolor mają twoje. Ja miałem czarne i powycierane. Zdrapałem tą niby gumę i pod nią był piękny czarny kolor plastiku.Może twoje też są czarne?

Opublikowano
  • Autor

sprawdze to jutro jak będę miał chwilke ale dzięki za taką informacje :)

Opublikowano

Koledze chodzi o boczki ,a nie raczki plastikowe ,które są rzeczywiście powlekane jakby guma.

Opublikowano

Nie maluj tego sprejem bo będzie źlee:decayed: Zmatuj sobie to odtłuść to tylko dobrze bo tam mega dużo plaka jest i polakieruj pistoletem i tu masz do wyboru

-lakier akrylowy- matowy lub połysk

- lakier do plastiku strukturalny ja robię takim http://www.flpgroup.co.uk/img/products/Bumper-Paint-Mixing-Scheme.jpg dobrze rozcieńczam dolewam utwardzacza i lecim. Zawsze ładnie wychodzi.

Natomiast po sprayu już wiele razy poprawiałem.

Za kilka dni będę lakierował plastiki z drzwi z B6 ww lakierem, mogę pokazać Ci efekty:decayed:

Opublikowano
Koledze chodzi o boczki ,a nie raczki plastikowe ,które są rzeczywiście powlekane jakby guma.

Tak chodzi nie o boczki a o plastiki na rączkach te co są w nich przyciski od szyb.

Opublikowano
  • Autor

to tak sprawdzałem te boczki jakbym zerwał tą jedną warstwe(da się) to nic by mi z boczka nie zostało :facepalm: a co do malowania to dzięki pisolet do malowania mam także tylko farbe trzeba. sprawdze najpierw na starych boczkah jak to wyjdzie

Opublikowano

Farbę kupisz za grosze do tego ozcienczalnik do wyrobów akrylowych i utwardzacz akrylowy- mozna bez. Do tego nitro do umycia pistoletu i rozpuch uniwersalny lub zmywacz sylikonów do umycia boczków.

Rozcieńcz sobie fabę ktorą Ci pokazałem i zobcz na jakiej gęstosci farby efekt będziesz miał zafaealajacy. Tą farba mozesz zrobić sobie fajną strukturę.:-)

Opublikowano
  • Autor

no i tak zrobie :) jutro możę będę rzeźbił bo dzisiaj już czasu nie mam

Opublikowano

i jak tam kolego wyszło Ci to? Pochwalisz się efektem?

Opublikowano
  • Autor

wezme aparat od mojej Lady to zrobie fotki :) telefonem to bez sensu bo i tak nic nie będzie widać :) ale powiem tak wyszło prawie jak oryginał , kolega przywiózł mi farbe ale nie wiem jak się nazywa bo przywiózł mi już w pojemniku do pistoletu , jestem bardzo zadowolony :wink:

Opublikowano

o prosze

no to fajnie, bo brzmialo to dosc ryzykownie

dawaj zdjecia :wink:

Opublikowano
  • Autor

zdj będą wieczorem. Tylko szkoda że nie wyszło bardziej z połyskiem, bo teraz jest delikatnie większy połysk niż oryginalnie ale nie tak jak chciałem :) najwyżej pomaluje się to jeszcze raz .

Opublikowano

Fotki miały być:wink:

Spokojnie, po jakimś czasie połysk przygaśnie i będzie ok. Lakierowałeś pewnie akrylem w półmacie:wink:

Opublikowano

Jacek70 czym zdrapałeś tą niby gume ?? mam podobnie u siebie, ta guma w niektorych miejscach sie podrapała, strasznie nieestetycznie to wyglada i chcialbym cos z tym zrobić

Opublikowano

Nitro popróbuj tylko delikatnie bo plastik też roztopi:decayed:

Opublikowano

Hmmmm okej :D dziś sie biore za robote:wink: dzieki noxes!