Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BRD Klekocze jak stary zetor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie. wiem że trudno wrózyć z fusów ale moje świeżo kupione brd idzie jak stary traktor( kultura pracy) bo mocy mu nie brakuje a pali i ciepły i zimny dobrze, nie kopci nie nic i czy możliwe że rozrząd jest źle poskładany bo jak zrzuciłem osłone rozrządu to lewe koło od ssącego ktoś przestawiał o całą regulację na fasolkach bo tak widać po śladach a prawe jest nie ruszane i synchronizacja jest niby ok i pasek ma 40 tyś nalotu a jest napięty jak baranie jaja:kwasny: nawet go bardzo ugiąc idzie. Może ktoś coś doradzi?? Dodam że pasek napędu zrzuciłem i było bez zmian więc spręzarka klimy pompy itd wykluczone. auto ma 270tys nalotu

Opublikowano

Nagraj film i wrzuć na YT, posłuchamy, pomyślimy :decayed:

Opublikowano

pasek rozrządu MA BYĆ NAPIĘTY jak baranie jaja i nie masz go miec prawa siły ugiac itp.

nieby synchro rozrządu ok..- skad to wiesz..?? napisz jaka syncheo jest.

jesli po ustawnienu synchro od 0,0 do -1,5kW nic sie nie zmieni- chydrosztosy klepia lub PD- chyba ze miałes ba akcji wszystkie wymieniane.

Opublikowano
  • Autor

pdki wszystkie wymienione rok temu na akcji serwisowej. a synchro wałków jest ok bo czujnik jest tylko na prawym kole na wałku wydechu a prawe koło jest nieruszane tylkio lewe więc bez rozebrania przodu i poustawiania na nowo nie ma pewności czy rozrząd jest poustawiany ok a pasek minimalnie napewno da sie ugiać zresztą po napinaczu widać że jest za bardzo naciągniety

Opublikowano

Jak nie.na osłonie rozrządu i na kole pasowym masz znaki OT walu ,gora na blokady i dojscie do napinacza tez masz-do dziela.

Opublikowano
  • Autor

na kole pasowym z wału jesteś pewny że są znaki? góre miałem zblokowaną i żadnych znaków na kole pasowym nie widziałem

Opublikowano

Odpal VAG-a i wejdź w Silnik 01, w czwarty kanał, czwarte okienko i odczytaj wartość.

Przy okazji odczytaj wartości korekcji na PD. W kanale 13- jak coś jest w silniku nie tak to widać to na korekcjach.

Opublikowano
  • Autor

a czy jest możliwość ze ktoś zamiast castrola 5w30 nalał jakieś gówno z beczki i stąd te objawy klekotu? auto kupiłem z wymienionym niby tydzień wcześcniej olejem i na bagnecie jest swieży widać ale czy nie lepiej odżałować i zalać go motulem?

Opublikowano

Gownem jest 5W30 i jazda na Lonlife.

Opublikowano
a czy jest możliwość ze ktoś zamiast castrola 5w30 nalał jakieś gówno z beczki i stąd te objawy klekotu? auto kupiłem z wymienionym niby tydzień wcześcniej olejem i na bagnecie jest swieży widać ale czy nie lepiej odżałować i zalać go motulem?
ciekawy jestem jakim cudem widzisz w dieslu ,ze masz świeży olej :grin: Przeciez on jest czarny jak węgiel od razu po zalaniu :decayed:
Opublikowano
  • Autor
ciekawy jestem jakim cudem widzisz w dieslu ,ze masz świeży olej :grin: Przeciez on jest czarny jak węgiel od razu po zalaniu :decayed:

nie jest czarny jak węgiel a stara metoda która się sprawdza w dieslu to ubrudź palce starym przepracowanym olejem i spróbuj wytrzeć a spróbuj to zrobić olejem który jest w miare świeży to zobaczysz róznicę

Opublikowano
na kole pasowym z wału jesteś pewny że są znaki? góre miałem zblokowaną i żadnych znaków na kole pasowym nie widziałem

Jest na 100% u kazdego jak robie rozrzad to u kazdego zaznaczam na bialo -na obudowie i naciecie na kole pasowym. Popatrz dokładnie.kiepsko dojrzec to fakt ale jest.

Opublikowano
  • Autor

a czy ktoś sie orientuje czy idzie coś pochrzanić z wałkami wyrownoważąjącymi?? bo podobno mechanicy jak wymieniali imbusa na pompie to dwa razy dół rozbierali bo nie wiedzieli że trzeba wałki ustawiać:facepalm: może tam tkwi problem w pracy zetora:decayed: bo już nie mam pomysłów

Opublikowano

Łatwiej sie daje porady jak w aucie nie było nic kombinowane. Teraz to cieżko sie domyśleć co ktoś mógł spierdoolić...

Opublikowano
  • Autor

no niestety. trudno powiedzieć jak długo to tak klekocze bo przynajmniej by był jakiś punkt zaczepienia:kwasny: a w tym układzie nie pozostaje nic innego jak micha w dół, przód na bok:decayed:, wymienić pompę od 1.9 wypierdzielić te gówniane wałki wyrównoważające i od razu wymienić cały rozrząd i dwie rzeczy będą wyelminowane i teoretycznie myślę że będzie po problemie:wink:

Opublikowano

Jasne ze można porypac...jesli demontowali kasete i do tego krecili walen po zdemontowaniu kasety to nic dziwnego ale ponoc walki tez sie wyracwbiają i powoduja różne halasy.

Opublikowano
a czy ktoś sie orientuje czy idzie coś pochrzanić z wałkami wyrownoważąjącymi?? bo podobno mechanicy jak wymieniali imbusa na pompie to dwa razy dół rozbierali bo nie wiedzieli że trzeba wałki ustawiać:facepalm: może tam tkwi problem w pracy zetora:decayed: bo już nie mam pomysłów
tak to jest jak sie naprawia auto u Czesia w garażu co nie ma pojęcia o silniku a później lament jakie to 2,0 jest beee:facepalm: Jak są wałki źle ustawione były by duze wibracje i to nie na jałowym ale podczas jazdy. Masz w swojej miejscowosci dobrego mechanika który zna temat jest u nas klubowiczem.Wystarczyłoby sie umówic i oddać auto w dobre ręce. A Ty masz auto odebrane od mechanika i pytasz ludzi na forum co mu dolega?? Chyba to nie normalne...
Opublikowano

Telepie nim czy tylko hałasuje ?

Opublikowano
  • Autor

tylko hałasuje i to nie ja wihajster dawałem auto do mechaników tylko poprzedni właściciel a to że pytam to chyba jest po to to forum. A kogo masz na myśli z mojej miejscowości?

Opublikowano

sprawdzałeś broki, może wypadły.