Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Filtr cząstek stałych!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Napiszę krótko i na temat. Autko zawiodło, stoi od prawie 2 tygodni. Padł filtr cząstek stałych, auto jest na trybie awaryjnym i nie potrafią nic z tym zrobić nawet a ASO Audi. Zaproponowali mi nowy filtr za 1500 € - cena w euro gdyż jestem za granicą. Usunięcie przez polskiego mechanika 500-600 € (no i nie mam pewności,że zrobi to fachowo, a nie jak Pseudo zagraniczny "fachowiec" )

A teraz szybkie pytanie. Ma ktoś namiary na sklep w Polsce, który będzie posiadał na stanie taki filtr. Gdzie można liczyć na szybką wysyłkę, nie koniecznie za granicę - transport najwyżej bym sobie załatwiła. Proszę o jakieś namiary z góry dzięki.

Jestem zdesperowana bo za 1,5 tygodnia wakacje i trasa do PL.

kody:

8K0131703F

8K0131765F

Opublikowano
  • Autor

A co myślisz o czymś takim. AUDI A4 B8 2.0 TDI FILTR CZĄSTEK STAŁYCH DPF 24H! (4331232406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Oczywiście oryginalny zostawię - oddanie zużytego celem rabatu nie wchodzi w grę. W razie gdyby ten nie pohulał - to wyjście takie brać oryginał i chemia, podobno się sprawdza. A czas mnie troszkę nagli :kwasny:

Opublikowano

A jest jakas diagnoza czemu filtr ulegl uszkodzeniu/zapchaniu? Zeby sie nie okazalo ze kupisz drugi filtr i za jakis czas ponownie podziekuje.

Opublikowano

Ciekawe czy auto jezdziło z padnietym jakims czujnikiem np. roznicy cisnien

Wydaje mi sie skoro serwis nie dał rady wejsc w tryb regeneracji ( stopien zapchania DPF) to tylko wymiana .

Padł filtr cząstek stałych, auto jest na trybie awaryjnym i nie potrafią nic z tym zrobić nawet a ASO Audi.
Opublikowano

Moje auto tez miało tryb awaryjny i kilku mechaników z komputerami profesjonalnymi nie potrafiło sobie z tym poradzić. Wiec znalazłem firme która się zajmuje takim czymś i usuneli to badziewie przeprogramowali komputer i auto zaczeło żyć na nowo :) Koszt 360 funtow wiec ten twoj polski mechanik troche sobie krzyczy za usługe :/

Opublikowano

A wycięcie filtra DPF ? Nie wchodzi w grę ?

Opublikowano

Wytnij. Powiem szczerze- te filtry w tych silnikach to jakaś porażka.... ogólnie DPF to porażka.

Opublikowano

Wywal g.....o, zrób program.

Upieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu.

Opublikowano

Marlena nie bylo wczesniej jakichkolwiek objawow zwiazanych z elektronika silnika ???? Nie zapalil sie check engine i tak jezdzilas ???? Wiesz czym sie charakteryzuje praca silnika podczas regeneracji filtra ??? Masz kontrolke informujaca o regeneracji ???