Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z elektryczną szybą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem forum ale nie znalazłem przypadku jak mój, chodzi o opuszczanie szyby pasażera z przodu. Sterując przyciskiem pasażera działa opuszczanie i podnoszenie jednym dotknięciem natomiast sterując przyciskiem w drzwiach kierowcy nie działa opuszczanie jednym dotknięciem (podnoszenie działa)

ktoś ma jakiś pomysł na to?

Opublikowano

zabrudzone styki w przełączniku, wyczyść albo kup nowy przełącznik

Opublikowano
  • Autor
zabrudzone styki w przełączniku, wyczyść albo kup nowy przełącznik

hmmm ale gdyby były brudne styki to by w ogóle nie opuszczał :eusathink: a on po przytrzymaniu przycisku jednak opuszcza szybę

Opublikowano

przycisk jest 4 pozycyjny:

- lekkie nacisnięcie załącza 1 styk - szyba opuszcza się tak długo jak długo trzymasz przycisk

- mocniejsze przyciśniecie załącza 2 styk - szyba opuszcza się do końca nawet jak od razu puścisz przycisk.

- lekkie podniesienie załącza 3 styk - szyba podnosi się tak długo jak długo trzymasz przycisk

- mocniejsze podniesienie załącza 4 styk - szyba podnosi się do końca nawet jak od razu puścisz przycisk.

Jeżeli któraś z opcji nie działa to masz zabrudzony włącznik. Jak masz zdolności manualne to można to łatwo wyczyścić

Opublikowano
  • Autor

ok to spróbuję wyczyścić. Da się wyciągnąć te przełączniki bez demontażu tapicerki?

Opublikowano

niestety musisz zdjac tapicerke, przyciski sa wciskane w raczke od srodka.

Opublikowano
  • Autor

Miałes rację po przeczyszczeniu styków wszystko wróciło do stanu fabrycznego :dancing:

dzięki za podpowiedź. Napiszę tylko, że obyło się bez ściągania tapicerki :naughty: pomógł preparat do czyszczenia styków "kontakt", popsikałem pod włącznik zostawiłem na kilka minut i działa

Opublikowano

i problem rozwiązany:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podłącze się pod temat, jednak problem mam nieco inny. Mianowicie nie mogę zakodować automatycznego podnoszenia i opuszczania szyby z przodu od pasażera. Po przyuczeniu, opuszcza się i podnosi automatycznie tylko raz i ponownie trzeba programować? W czym może być problem? Na kompie nie mam żadnych błędów

Opublikowano
Miałes rację po przeczyszczeniu styków wszystko wróciło do stanu fabrycznego :dancing:

dzięki za podpowiedź. Napiszę tylko, że obyło się bez ściągania tapicerki :naughty: pomógł preparat do czyszczenia styków "kontakt", popsikałem pod włącznik zostawiłem na kilka minut i działa

Nie wchodzi w reakcje z plastikiem czy rączka?

Też chce psiknac bez rozbierania, tylko obawiam się że pozostaną jakieś plamy/odbarwienia :confused:

Wysłane z mojego GT-i9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

a domykanie z kluczyka działa?

Opublikowano

Dziala bez problemu...

Bledow na kompie tez nie ma:/

Opublikowano

hmmmm no zawsze trzeba na nowo przyuczyć krańcówki jak sie odłaczy akum.. za otwieranei szyb odpowiada sterownik w drzwiach i MK.. nie wiem w ktorym zapisuje sie powiedzmy pamięć ale to tak jakby nie miał proadu podtrzymania pamięci czy coś... a moze podmień MK od kogoś na szybko i zobaczysz ??

Opublikowano

Właśnie robię przyuczenie i udaje się raz otworzyć i raz zamknąć po tej operacji i trzeba przyuczać od nowa:/