sebco Opublikowano 15 Lipca 2014 Opublikowano 15 Lipca 2014 Witajcie Po ulewnym deszczu nie schodzi mi woda z komory grodziowej tam gdzie jest akumulator pompa hamulcowa filtr przeciwpyłkowy. Po wczorajszej ulewie miałem tam wody do poziomu połowy akumulatora. Aby ją wylać muszę ostro jechać na zakręcie i wylewa się bokami maski. Gdzie jest w tej komorze otwór przez który ma wydostawać się woda bo chyba jest zatkany. Muszę go udrożnić. Nie chciałbym aby po jakimś czasie coś przegniło i woda płynęła do środka kabiny .
Revor Opublikowano 15 Lipca 2014 Opublikowano 15 Lipca 2014 Trzeba wyciągnąć akumulator, a następnie odkręcić jego podstawę, tam masz jeden otwór A drugi jest bodajże pod serwem. Sprawdź czy już nie masz mokrej wykładziny bo prawdopodobnie woda przedostała się już do wnętrza Następnym razem użyj opcji szukaj - są już takie tematy na forum
wesz82 Opublikowano 15 Lipca 2014 Opublikowano 15 Lipca 2014 Tym osłonką się dziekuje i ma spokój na lata:wink:
xXPiotrekXx19 Opublikowano 15 Lipca 2014 Opublikowano 15 Lipca 2014 albo te gumowe osłonki się wyjmuje lub 2 razy do roku tam się zagląda dla swojego spokoju a nic trudnego ani czaso chłonnego to nie jest
sebco Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Opublikowano 15 Lipca 2014 Nie rozumie producenta. po co zaślepki jak tam się zbiera woda. Miałem zaślepione te 2 otwory pod aku okrągły i jajowaty pod pompą. Okrągły zostawiłem. W jajowatym wyciąłem otwór o średnicy 1cm. Woda spływa. PYTAM PO CO TE ZAŚLEPKI??
Rekomendowane odpowiedzi