sono2020 Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Witam mam problem z popielniczką w swojej A4 a mianowicie jest ona zacięta i nie chce sie wogóle wysunąć nie wiem jak ja wyjąć żeby czegoś nie uszkodzić jeżeli macie jakieś sugestie to czekam na nie !!!! Dodam że jest to A4 Avant z 1999r z AUDI Symphony i Klimatronikiem !!!
adams-zyrardow Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Sprawdź czy jest zacięta czy poprostu nie działa mechanizm, który powoduje automatyczne jej wysunięcie. Jeśli się wysuwa po podwadzeniu np linijką to znaczy, że padł "mechanizm samowysuwający" . Jeśli się nie wysuwa to spróbuj nacisnąć popielniczkę jak byś chciał otworzyć i podwadź jeszcze raz. Jeśli się nie wysunie to znaczy, że się zblokowało gdzieś na ząbkach.
sono2020 Opublikowano 10 Września 2008 Autor Opublikowano 10 Września 2008 Otworzyć mi się ją już udało "na siłę" ale problem pozostał jest pewnie uszkodzony mechanizm bo po ponownym zamknięciu nie chce sie otworzyc zacina sie ponownie w najbliższym czasie jak będę miał chwilkę dłuższą postaram się z nią pobawic i rozebrać kokpit Podziele się oczywiście fotkami z naprawy
gmail Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 Miałem podobny problem. Robiłem to już dawno. Rozebrałem wszystko i coś trzeba było przestawić aby otwierała się od innego ząbka (nie dociągała u mnie do końca) jest tam dość prosty mechanizm po rozebraniu łatwo zrozumieć jak to działa. Uwaga na ząbek blokujący wysuwanie u mnie był połamany i do dziś go nie dorobiłem.
kaban99722 Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 a czy jak popielniczka normalnie się otwiera tzn trzeba pazurkami ją odepchnąć i się otworzy to co się mogło stać?
grippen Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 ona jest tak jakby na sprężyce i są tam takie koła zębate przestaw tak o trzy ząbki to będzie się ładnie otwierać
kaban99722 Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 a fotki jakies moge? bo u mnie nie ma takiego czegos, no chyba, ze cala konsole musze sciagnac..
grippen Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 pociągnij ją mocno do siebie ona się trzyma na takich dwóch blaszkach, pociągnij i wyjdzie a później przestaw o dwa ząbki w którąś stronę i zobaczysz czy ci się będzie otwierać
kaban99722 Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 ciągne, ale sie nie zatrzymuje... poprostu wylatuje calkiem ..
lukasnik Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 U mnie była podobna sytuacja, powód był prozaiczny - pod popielniczkę wśliznęła się moneta i w momencie zamykania popielniczki cała popielniczka podnosiła się i klinowała się w tunelu. Po namierzeniu monety i jej wyciągnięciu popielniczka chodzi ok.
Rekomendowane odpowiedzi