Arkom Opublikowano 15 Lipca 2014 Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam mam pytanie. Ostatnio zakupiłem zestaw / komplet pod ele szyby ( tylko na przód ) i mam w zasadzie jedno pytanie. Wiązka ma dwie wtyczki pod silniczki, 3 wtyczki do przełączników ( guzików ), jeden chyba przekaźnik lub bezpiecznik i dwie kostki pozostają wolne jedna brązowa druga zielona i nie wiem fo czego one mają iść?? i sa dwa oczka zapewne plus i minus całej wiązki. Pytanie jest jedno o te dwie wolne wtyczki do czego one??? I gdzie najlepiej złapać plus do tej wiązki ? Moje Audi do przed lift 95 rok benzyna.
Labiel Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 Dokładałem więc mogę pomóc. Z tym że ja dokładałem elektrykę szyb od polifta, więc z kostkami może być inaczej. Generalnie w ori wygląda to w ten sposób. Szyby działają po przekręceniu kluczyka. Ale jak wyłączysz zapłon to szyby nadal będą działały do póki nie otworzysz drzwi kierowcy. Za to odpowiada przekaźnik który powinien być. Z tego co pamiętam z dodatkowej kostki musiałem podać plus po stacyjce i minus - wtedy zacznie działać podświetlanie przycisków i cała elektryka szyb. Oprócz tego mamy oczywiście gruby plus i minus. Samych przyłączy czy to stałego plusa, czy po stacyjce masz pod nogami kierowcy. Wystarczy miernikiem sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi