Labiel Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 i ile ich jest potrzebnych To pytanie to na serio? ---------- Post dopisany at 15:56 ---------- Poprzedni post napisany at 15:47 ---------- to itak masz fajnie bo masz pol na pol a u mnie sa 4 cewki po jednej na gar co jednak utrudnia sprawdzenie chociazby woda czy przebija.....audi jak audi ale za takie cos powinni dostac plaska w morde tak jak i za podlokietnik tylni.....zrozumialem to dopiero jak sie przejechalem jako pasazer w swojej A4 z tylu na srodku....po wyjsciu z auta ledwo chodzilem bo tak plecy w dupala dostaly...paranoja!!juz nie wspomne o zawieszce.....ja akurat mam w Q wiec te tylnie mozna pominac bo faktycznie sa nie do zajechania ale przod parodia jakas.....jak nie wymienisz wszystkigo na raz a to juz koszt w tysiach to nie bedziesz mial spokoju a nawet jezeli juz to na chwile.....strasznie slabe te zawiechy......jezdzilem kiedys stara 100-tka ojca i tam po wsadzeniu waha juz sie o nim zapominalo a w tych A4 trzeba nie raz ktorys wymieniac....ehhhh fajnie sie prowadzi ale jednak nie za taka cene bo roznica to jednak niukuanse a placisz za to gruuuuuba kase za wsumie nie oklamujmy sie stare samochody bo mlode auto to 1 gora 2 letnie a nie 10 czy 15...pzdr Nie zgodzę się z kolegą nie zgodzę. 4 cewki są znacznie prostsze do diagnozy niż jedna podwójna. A jeśli chodzi o zawiechę to już kompletnie się nie zgodzę. Mam B5 już 6 lat. Zrobione jakieś 100 tyś z czego z 80 tyś na glebie. Ani razu nie wymieniałem całego zawieszenia. Ciągle mam ciszę, bez stukania i pukania. Wymieniam tylko te wahacze które się wysypią, a zdarza się to rzadko. Sprawdzenie zawiechy niestety wymaga trochę czasu, ale jeśli się chce wymieniać to co się faktycznie popsuło a nie na oko to trudno. Po za tym aby zawiecha wytrzymała odpowiednią ilość km to trzeba też umieć ją montować. A jak widzę mechaników którzy wszystko na pałę dokręcają na podnośniku to nie dziwię się że tuleje puszczają po wyjeździe z garażu. Dodam jeszcze że zimówki to 15tki, a letnie od 3 lat 17tki (dwa lata 225, teraz 205), wcześniej rok 16tki.
Mesiah Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 No ja jestem ciekaw Jak mój zawias będzie się sprawował na 18 225/40 albo 45. Znając życie będę go wymieniał co 2-3 lata przy ostrożnej jeździe. Planowałem wrzucić 17 ale jakoś te koło ginie w A4
Labiel Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 No ja jestem ciekaw Jak mój zawias będzie się sprawował na 18 225/40 albo 45. Znając życie będę go wymieniał co 2-3 lata przy ostrożnej jeździe. Planowałem wrzucić 17 ale jakoś te koło ginie w A4 Wszystko zależy jakie to koło, jakie ET itp. Mam 17tki i zdecydowanie to koło nie ginie tam.
Mesiah Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 Mowa o fabrycznych s-line albo avus. Oba obsadzone na dystansach żeby je trochę wypchać bo przy ET 43 jest kompletna taczka. ---------- Post dopisany at 17:19 ---------- Poprzedni post napisany at 17:14 ---------- Przeglądam Twój wątek właśnie iii faktycznie. Jakoś te koła duże się wydają jak na 17. Jest tylko jeden problem. Ja swoje chce pomalować w czarny mat. A czarne giną maksymalnie bez rantu w polerkę czy coś w tym stylu. Ogólnie auto 0 chromu grill i relingi już są w macie. Teraz czas na koła.
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Odświeżając temat, NGK V-Line 24 BKUR6ET-10 czy BERU 14 fgh-7dturx ?może jakieś inne propozycje
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Denso IK20. Nigdy nie kupię innych świec. NGK w tej chwili nie produkuje nic. Nawet przewodów. Wszystko śmietnik. Sprawdzone wielokrotnie. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Mesiah
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak polecasz to git, fakt są 2x droższe niż te które wcześniej podałem, ale nie ma co oszczędzać.Te ngk i beru "wypaczałem" w "sam naprawiam" to też stąd się wzięły w pościedzięki, pzdr !a d*pa, na inna aukcje wbiłem i już cena o wiele lepsza Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez blind0
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ja płaciłem chyb 29zł szt. Ogólnie świeca elegancka. Jak masz gaz to w ogóle
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Dokładnie, 29 pln sztuka na allegro.Tak, pojawiła się w końcu kuchenka 2 dni temu
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Jaki koszt instalacji? Sam się na coś szykuje.
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 równo 2k pln, cała rozpiskę sprzętu mam akurat w samochodzie, ale z tego co pamietam to lpgtech, omvl cos tam cos tam butla w kole + pełny wlew pod klapka. Ogólnie jeździ się normalnie, tyle że taniej ciężko mi powiedzieć jak z mocą bo zaraz na drugi dzień robiłem przesiadke z 15" na 18" także troche inne opory toczenia
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Powiem Ci , że po przesiadce z 15 na 18 nie poczułem zbytnio różnicy w dynamice. Aż w szoku byłem bo spodziewałem się niezłego muła. wiadomo na 1 już się z biegu nie zamieli ale jest nieźle. Bardziej interesuję mnie spalanie którego jeszcze nie mogę określić. Wstepnie ok 12 po mieście bez emeryckiej jazdy.
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Myślę, że u mnie podobnie ze spalaniem na pb by wyszło, gdzie na 15 przeważnie tak 11l spaliło z mniejszym lub większym groszem, fakt że teraz muszę jeszcze trochę pojeździć i zobaczymy, chociaż wydaję mi się jakiś cięższy, puki co trochę ponad 100 km przez 2 dni zrobiłem także nie za dużo na testy zarówno kół jak i gazidła i jakiś konkretnych wniosków.
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Wiadomo , że to za mało. Wyobraź sobie , że właśnie kupiłem nowe opony (8mm) z 2013 r. pirelli p7 235/40 r18 za 550zł 2szt z kurierem gratis 2 msc polowałem na opony. To jest pół ceny praktycznie. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Mesiah
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 o kurde konkret promocja na tył to wsadzasz rozumiem też dopiero co opony kupiłem, tyle że nówki nankangi Założysz to się pochwal jak to wygląda
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Tak na tył Po zimie wlecą tez nowe na przód ale tu będzie niezły dylemat jaki kapeć. Offtop robię.
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 masz czas coś się wybierze, fakt to samo mi na myśl przyszło. Także tak jak pisałeś te świece denso ik20 trza brać
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Bierz bierz a moc się stanie Serio chyba najlepsze świeczki do tego motoru. Do tego wytrzymują prawie 2x dłużej niż ngk także cenowo jest bdb. Choć od razu mówię nie radzę zbliżać się do maksymalnych przebiegów świecy szczególnie na gazie.
blind0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 to też mnie pokusiło żeby zobaczyć przy montażu lpg jak tam świece, no i... czas najwyższy na wymianę no myślę że na tych denso to minimum 10KM+
Mesiah Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Bez jaj te 20 tyś pociągną jeśli masz zdrową cewkę i przewody.
Rekomendowane odpowiedzi