Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak wyjąć wskazówki licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie podpowiedzcie mi czy jest jakiś patent na wyciągnięcie wskazówek z licznika bo zaczęły się cuda dziać więc rozebrałem dziada tylko nie mam pojęcia jak wyjąć wskazówki żeby niczego nie uszkodzić

Opublikowano

Pociągnąć mocno

Opublikowano
  • Autor

Żeby było dla potomnych najlepszym narzędziem jest widelec tylko trzeba ciągnąć idealnie pod kątem prostym żeby niczego nie uszkodzić i wskazówki schodzą jak się patrzy. Potem tylko trochę gimnastyki jest z założeniem ich w odpowiedniej pozycji :decayed:

temat do zamknięcia

Opublikowano

dodam jeszcze ze jak ktos ma licznik z serii nsi wskazówka moze wyjśc razem z iglica a wtdy beda problemy :wallbash:

Opublikowano

O znaleźli się spece od cofania liczników.

Trza było się ujawniać?

Tera będą po was jechali :polew:

Opublikowano

Trza było się ujawniać?

ja tam zaden spec nie jestem mialem poprostu przygode z licznikiem w audi i to nie za przyjemna
Opublikowano
  • Autor

Trza było się ujawniać?

a ja sobie zrobiłem ujemny przebieg a co :kox:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Mam takie pytanko związane z tym , że w moim liczniku wskazówka od obrotomierza jest w pozycji "zero" zdecydowanie za nisko i przez to zaniża w czasie jazdy obroty o jakieś 700-800 .

Czy w Audi rocznik 2000 licznik pełny FIS jest możliwość kalibracji wskazówek w liczniku czyli ustawienia za pomocą VAG-a np. wskazówki od obrotomierza w pozycję wyższą czy takie coś zrobię tylko manualnie ??

Opublikowano

Manualnie.

Opublikowano

A czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy jeśli mam opadniętą wskazówkę obrotomierza i chciałbym ją podnieść kilka cm do góry tak aby przy zgaszonym silniku była na "zero" to muszę ją najpierw wyjąć i w odpowiednią pozycję włożyć czy da się ją tylko przesunąć nieco wyżej bez wyciągania jej z osi.

Czy trudno jest wyciągnąć wskazówkę w liczniku Jaeger ??? Istnieje duże ryzyko, że można coś uszkodzić ??

Opublikowano

1. Zawsze możesz coś popsuć :Dhttp://humor2003.webpark.pl/Dowcipy/Murphy/murphy1.htm :polew:

2. Jeśli nie masz potrzeby innej niż korekcja to nie ściągaj wskazówki

3. Na wyłączonym zapłonie delikatnie palcem przesuń wskazówkę o 360stopni w prawo aż poczujesz opór

4. Delikatnie przesuń dalej mniej więcej o tyle ile potrzebujesz

5. Wróć w lewo do zera, jeśli przesadziłeś i nie jest w żądanym miejscu skoryguj w lewo

6. Włącz zapłon, podłącz Vaga i sprawdź...

7. Jeśli jest ok to sukces jeśli nie wróć do punktu 3

powodzenia :)

Opublikowano

Właśnie nie mam innej potrzeby jak tylko 3-4 cm podnieść wskazówkę do góry, bo w pozycji zero jest opadnięta, a na biegu jałowym powinna pokazywać około 800 obrotów, a pokazuje 200.

Mam pytanie do pkt 6 - jak to VAG-em sprawdzić ??

I jeszcze jedno pytanie - jak dostać się do wskazówek - czy wystarczy nacisnąć dwa zatrzaski i szybka z przodu schodzi ??[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2010, 16:46_________________________________________________Nikt nic nie wie na ten temat ??

Opublikowano

Właśnie nie mam innej potrzeby jak tylko 3-4 cm podnieść wskazówkę do góry, bo w pozycji zero jest opadnięta, a na biegu jałowym powinna pokazywać około 800 obrotów, a pokazuje 200.

Mam pytanie do pkt 6 - jak to VAG-em sprawdzić ??

I jeszcze jedno pytanie - jak dostać się do wskazówek - czy wystarczy nacisnąć dwa zatrzaski i szybka z przodu schodzi ??[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2010, 16:46_________________________________________________Nikt nic nie wie na ten temat ??

Jeśli chodzi o sprawdzenie VAG-iem to po prostu możesz wejść w w grupę 17 - Instruments i wykonać test elementów.

Dostać się do wskazówek można zdejmując obudowę przednią wraz z szybką, ogólnie powinny być 4 zatrzaski na górze i dwa na dole i masz wskazówki na wierzchu.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie czy w audi a4 b6 wskazówki zdejmuje się tak samo jak w a4 b5 czyli za pomocą pociągnięcia ??? :>[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 23:38_________________________________________________Pomoże ktos z wyciągnięciem tych wskazówek w A4 B6 ??? :confused4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A dlaczego chcesz je ściągać?