rafi10612 Opublikowano 18 Lipca 2014 Opublikowano 18 Lipca 2014 Witam. Od jakiegos czasu widze ze na szybach pojawia mi sie szron gdy klima jest wlaczona na auto. Pojawia sie to juz na niskich obrotach wiatraka . Jest to troche denerwujace bo wtedy nie widze drogi. Czy to jest normalne ?
jospethe Opublikowano 18 Lipca 2014 Opublikowano 18 Lipca 2014 U mnie jest tak, że po deszczu przy włączonej klimie pojawia się szron na zewnętrznej stronie szyby . Gdy wyłączę klimę to zaczyna parować od wewnątrz. Bądź tu mądry.
rafi10612 Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Opublikowano 18 Lipca 2014 no u mnie to i przed deszczem tak jest
marekg Opublikowano 18 Lipca 2014 Opublikowano 18 Lipca 2014 wilgotne powietrze na zewnątrz i taki efekt od wewnątrz chłodzi klima i miejscowo oziębia szybę a na zewnątrz wilgotne powietrze ochładza sie w tym miejscu i skrapla nadmiar wilgoci. W środku paruje bo jest chłodniej a ty nagle wpuszczasz dużo wilgotniejsze i cieplejsze powietrze z zewnątrz.
GreGoriO Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 Ustaw nawiew bez szyby. Tylko środkowe kratki i nogi. Nie powinno parować. U siebie rownież mam ten problem , ale wieczorami. Z tym że ja mieszkam nad morzem. Wieczorem kiedy słońce zachodzi a powietrze się ochładza, wilgoć z morza robi swoje. Jedyna rada na to....... To nawiew bez przedniej szyby Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
rafi10612 Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Opublikowano 21 Lipca 2014 nie moge na siebie bo nie chce miec chorych zatok,mam ustawiony na szybe i nogi i jest chlodno a zarazem ja nie jestm chory tylko te szyby
kanu Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 pamiętaj, że wychłodzone nóżki szybko prowadzą do przeziębień
tekilus Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 normalne zjawisko, u mnie w aucie i u mojej żony w aucie też tak jest
rafi10612 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Opublikowano 23 Lipca 2014 pierszwy raz mam auto z klima i nie wiedzialem czy to normalne,dziekuje za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi