yater1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam orginalnie ma AUDI BETA + cztery głośniki na przodzie. Fajnie gra ale kaseta i nie bardzo mam ochotę się cofać. Ze starego auta zostało mi ALPINE CDE-9848RB wyposażone w złącze ISO. Teraz pytanko w jakie elementy muszę się zaopatrzyć aby zamontować je w miejsce orginalnego. Wiem już o redukcjach wielkości ale jak z podłączeniem elektrycznym. Muszę ciąć kabelki czy za parę złotych można kupić jakać przejsciowkę. Pozdro YATER!
dark79 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 z tego co mi wiadomo to chyba tylko plug & play
wit.s Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 U mnie po plug było tylko play w głośnikach w przednich drzwiach. Żeby tylkne zagrały potrzebne było rezanko, ale nie wiem co dokładnie bo macher się nie przyznał.
yater1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2007 No to będzie całkiem nieźle. Tyłu narazie nie mam, muszę obcykać którędy dać instalację i co muszę wyciąć aby umieścić głośniki w tylnej półce. Jednak przedemną jeszcze rejestracja i parę innych drobiazgów. Ale brakuje mi trochę RDS gdyż się jakoś przyzwyczaiłem :diabel:
Bartass_1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Kup przejsciowke ISO -> Alpine i z tylem jest jakis mix, nie pamietam jak to bylo, bo fabrycznej instalacji juz dawno nie mam, musisz rozbebeszyc kostke i szukac kolejno przodu i tylu.
SLOVIAN Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Kostke iso alpine nie jest wcale łatwo dostac ,chyba ze od kogos,gdzies... w alpine mowia ze nie wydaja jak sie nie ma papierow na radio. A swoja droga ,zeby tył działał trzeba kupic przejsciowke albo obciac i skleic tu i tam Trzeba miec czincze co sie wpina do alpiny i połączyć je z brązowa kostka(chyba) ktora sie wyciagnie z fabrycznego radia ,taka oto filozofia. No i potrzebne sa jeszcze zaslepki po bokach zeny szpar nie było,łatwo je kupic...
yater1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2007 Hmmm To w końcu jak to, Moje radyjko ma złącze ISO to po co mi jeszcze przejściówka, no chba,że do bety dochodzi coś innego niż ISO? No nic przekonam się jak wyciągnę to ustrojstwo z samochodu, niestety za dwa tygodnie bo muszę udać się do Niemiec na szkolenie . Jak ja wytrzymam tyle czasu bez nowego nabytku :galy:
SLOVIAN Opublikowano 13 Stycznia 2007 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Do delty wchodzi chyba 3 kostki ,zasilanie,glos przod i glos tyl,a alpine ma 2 gniazda i zs tyłu ma 2 chinche na subwofer i to trzeba podl,jak pisałem z jedna z kostek.
yater1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2007 Do delty No ale ja mam BETA nie DELTA
SLOVIAN Opublikowano 14 Stycznia 2007 Opublikowano 14 Stycznia 2007 A ja miałem gamme,a patrzyłes ile masz kostek z tyłu radia?
Rekomendowane odpowiedzi