Tomek12365 Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam mam mały problem z moją audi mianowicie nie chce odpalić gdy podtrzymuje ją na samostarcie chwile aż nie wskoczy na LPG to gaśnie i nie odpali sama gdy juz wskoczy na gaz chodzi bez zarzutu gdy z powrotem przełączę na benzyne to gasnie .Obstawiam ze to pompa od paliwa zdechła . Miał ktos podobny przypadek pozdrawiam
Labiel Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Podobnych przypadków było z milion i każdy z innym rozwiązaniem. Skoro podejrzewasz pompę paliwa to czemu jej nie sprawdzisz? Przecież telepatycznie nikt ci nie powie czy to ona.
Tomek12365 Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Opublikowano 22 Lipca 2014 pewnie ,że sprawdze tylko czasu nie miałem
ja74687 Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Żeby ktoś Ci coś poradził to musimy miej więcej wiedzieć co się dzieje Sprawdź pompę czy w ogóle działa, przecież to podstawa
fatboy Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 w czasie w którym pisałeś posta zdążyłbyś sprawdzić bezpiecznik od pompy przynajmniej:whistling:
Tomek12365 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Opublikowano 23 Lipca 2014 sciągłem węże od pompy i nic nie podaje nawet jak próbuje uruchomić silnik . A który to bezpiecznik ? i gdzie jest w skrzynce z boku z resztą pozdrawiam
Labiel Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Ściągnij sobie "sam naprawiam". Masz tam opisane co sprawdzić. Pierwsza sprawa bezpiecznik, potem pompa i przekaźnik.
danio8001 Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 ja mam to samo pompa zdechła wymieniłem na nową jeden dzień i to samo raz napięcia nie podawało a bylo ok z elektryka potem niby chodziła a też nie dało się odpalić tylko umnie jest lpg sekwęcja i doszłem do wniosku że sterownik odcinał mi albo wtryski albo pompe
Labiel Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Sekwencja pompy raczej nie odcinał, ale wtryski jak najbardziej. Łatwo to sprawdzić - odpiąć sekwencję od wtrysków pb.
ardian6 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Może masz wtryski od benzyny zapchane? podłącz pod komputer i zobaczysz
Rekomendowane odpowiedzi