Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Różnice między radiami w Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Przeglądałem stronkę z tymi opisami radyjek i wychodzi na to, że jak chcę mieć ori z Cd to w zasadzie tylko concert II + dodatkowo ten nieszczęsny CAN? Tyle, że za takie pieniądze (kolo 600-700zł) to chyba nie warto się w to bawić i lepiej kupić jakieś markowe radyjko z czerwonym podświetleniem :]

Opublikowano

Ja dziś kupiłem concerta II i wszystko pięknie chodzi bez adaptera CAN. Koszt 480zł. Jedyny mankament to może się co godzinę wyłączać i trzeba go ręcznie włączyć ale to mi nie przeszkadza, bo powyżej godziny to ja jeżdzę kilka razy w roku.

PS. Concert II odtwarza płyty Mp3 ???

Opublikowano

Witam

Tak czytam te wasze posty i cholera mnie bieże bo nikt nie zadał sobie trudu żeby odrobinę poczytać na forum gdzie są odpowiedzi na wszystkie wasze pytania.

Zacznę o tego że mam B5 z 2000r i concert II, śmiga mi wszystko bez żadnych can adapterów, mam wyświetlanie na fisie, radio nie wyłącza się co godzinę, działa włączanie i wyłączanie z kluczyka, podświetlenie idealnie się reguluje tak jak cała reszta, działa też GALA.

W modelacg po II lifcie jeśli macie zegary VDO12 to macie też już CAN do sterowania radiem, nie są tylko pociągnięte 2 przewody od licznika do radia bo żadne B5 nie wyjechało z fabryki z concert II, a w którymś poście powyżej ktoś napisał że kupił concerta II od B5 :polew:.

Jedynym pasującym bez szlifowania obudowy jest model od A6 pasuje idealnie w otwór tylko ma lekko inny kolor - jest lekko szary (jak wszystkie concerty II).

Concert II nie czyta Mp3.

Jesli jest pełny fis to oryginalne radio dedykowane do B5 powinno wyświetlać RDS w górnej jego części - coś masz nie tak.

Can adapter załatwia wszystkie problemy oprócz wyświetlania na fisie (bo komunikacja jest jednostronna, z licznika do radia)

Niedrogi can adapter dostaniecie tu na forum u "kobra7" - ostatnio po 140zł.

Jak dolutować kabel żeby działało podświetlenie było opisane włącznie ze zdjęciami już kilka razy.

Jak pociągnąć przewody i co zrobić żeby wszystko działało znajdziecie też tu na forum tylko trzeba użyć szukaczki .

pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item446288435_radio_symphony_ii_audi_a4.html

czy ten model podejdzie do mojej audi z 2000 roku?

mam 1/2 fis i białe zegary i wyswietlacz z godzina i datą

prosze o rade[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2008, 15:07_________________________________________________jestem ciekaw czy na wysokosc i szerokosc bedzie pasować te radyjka i jak sie sprawuja sa awaryjne?

mp3 nie czytaja?

Opublikowano

A masz konsole 2 DIN czy taką na standartowe radio ???

Opublikowano

A masz konsole 2 DIN czy taką na standartowe radio ???

a vzym ona sie rozni od zwykłej konsoli?

nizej siedzi panel od klimatronika?

jesli mozesz do zapodaj jakos stronke

Opublikowano

ok dzieki wielkie za info :notworthy:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a czy ktos moglby napisac jak wyglada caly proces wymiany takiego radia, czy mozna to samemu zrobic?

Opublikowano

Ja właśnie parę tygodni temu porwałem się na ten pomysł i starego kaseciaka Concert I wymieniłem na CD Concert II.

Cała operacja wydawała się dla mnie prosta (jak patrzyłem na mechanika w car audio). Wyjął stare radio podłączył do odpowiedniego kabelka adapter CAN potem radio włożył i działa :) (50zł)

Podświetlenie działa tylko nie wiem czemu radio nie wyłącza się wraz z wyjęciem kluczyka. Facet które sprzedał mi radio twierdzi że trzeba "podłączyć je pod stacyjkę". Przy najbliższej okazji podjadę do mojego serwisu car audio i oto spytam.