Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Polerowanie felg aluminiowych - jak to się robi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 do których dostałem oryginalnie wypolerowane 15'' felgi aluminiowe. Zastanawiam się nad odnowieniem ich na wiosnę :mysli: tylko teraz pytanie do was czy warto polerować te felgi, a pózniej nakładać lakier bezbarwny CLEAR ? Czy lepiej będzie jak pomaluje na jakiś kolor np. srebrny i na to położyć CLEAR, Która z tych opcji będzie lepsza ? Autko stoi teraz na zimówkach stalowych, pozdrawiam

a991e76657442e91m.jpg 2435dd57cf4b528dm.jpg e3f256fe37a08da0m.jpg

• 3 lata później...
Opublikowano

papier wodny na wode czy na sucho?

Opublikowano

Jak chcecie mam znajomego, który wypiaskuje i pomaluje felgi w jakim chcecie rozmiarze za ok 200zl (za komplet) Więc super hiper tanio.

Opublikowano

A gdzie ten kolega się znajduje ? :D

Opublikowano

View image: 201301311846

Zdjecie zaporzyczone

Takie ladne ?

Opublikowano

Prawie ładne.

Rant można by było poprawić.:decayed:

Opublikowano
efekt walki z moimi felgami (sposob taki jak opisal sokonhl) tylko ja uzylem farekle - jako paste do polerowania, problem maly mialem z tymi dekielkami w sierodku bo byl na nich dosc mocno poodparzany lakier i aluminium sie przecieralo dlatego musialy isc cale w kolor, zrobienie jednej felgi zajelo mi prawie jeden dzien! felg nie lakierowalem jezdilem na nich w zeszlym roku i teraz i nic sie nie dzieje ale i tak jak zmienie kola na zimowki to je lekko odswierze pasta

61ca792a6ac24a7fm.jpg

mam te same w polerce od roku. na ten sezon "odświeżyłem" je pastą All Metal Polish firmy Meguiars i wyglądają jak nowe :wink: tylko nie mam pomysłu na dekielki.. mam ori.. w sumie to narazie mi nie przeszkadzaja :decayed:

Opublikowano

Kilka zdjęć jak wyszły moje felgi polerowane ręcznie przez jeden weekend

Takie były jak kupiłem :

dsc073q.jpg

Przygotowania i ciężka praca :

dsc140.jpg

img006pb.jpg

Efekt końcowy :

img007nw.jpg

img009eo.jpg

img007001.jpg

Opublikowano

2 lata temu bawilem sie w polerke samemu i jest to dośc czasochłonne , ale co sobie zrobisz sam to bedziesz miał nowe doświadczenie i nie zapłacisz a wiadomo,ze po pracy czesto gesto sie czlowiekowi nudzie i patrzy bez celu w komputer a tak mozna sie pobawic....Ja to zrobilem w nastepujacy sposób....silnik od frani o ile sie nie myle, dorobilem włacznik...mocowanie silnika wraz z naciagiem + wałek zamontowany w łozyskach(takich jak w trajzegach) i pasek klinowy,,,jako, ze robiłem to tylko dla siebie i jednorazowo pozwoliłem sobie na wspawanie starej piasty do wałka...felge montowałem na piaste, zakładałem pasek klinowy na felge, naciagalem silnik....

skrzynka piwa+ spryskiwacz do szyb z woga, papiery ścierne wodne i jazda...w 2 osoby to robiłem ...jeden psika drugi trze obiemam najlepiej rekami ..zaczynałem od 120stki a konczyłem na 3 tys(120, 200,400,720,900,1000.1200,2000.3000)(mogłem coś pomylic ale mniejw eicej 10 stopni) na koniec wiertara, pasta polerska _ filc i musi byc lustro a tak to wygladało:

aha felgi mialem malowane proszkowo wiec pomogłem sobie (bondexem) przyspiesza polerowanie o jakies 2 h..w sumie na kazda felge poświecamy około 5 godzin z przerwami na piwko...felgi na foto to 16stki RH Cup 9 cali szerokie

imgp2315_3_min.jpg 17052010_5_min.jpg 17052010_011_4_min.jpg

a tak to wygladało po zalożeniu na autko (przy okazji widac mojego drugiego paździerza;P który praktycznie caly zcas stoi w garazu)