Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Żarówki przeciwmgielne tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema. ostatnio sprawdzalem jak zarowki przeciwmgielne z tylu swieca i sie okazalo ze z prawej sie nie swieci. wypialem ten caly panel do ktorego sie zarowki wpina i zobaczylem ze zarowki brak. polecialem do sklepu, kupilem co trzeba, wpialem na miejsce, wlaczylem zeby zobaczyc czy dziala, okazalo sie ze tak, wiec chcialem panel wpiac na miejsce, do lampy a tu zonk! w obudowie lampy z tylu jest zaslepka z plastiku i zarowki nie mozna tam umiescic. w bmw mojego starego jest identycznie!! co to za dziwne praktyki? dodam ze audi z raichu a bmw ze szwajcarii

Opublikowano

Tak ma być,lampy są przystosowane do ruch lewo stronnego :)

Opublikowano

Przeciwmgielne jest tylko po jednej stronie i ma byc po jednej stronie ! Druga strona zaślepiona! a czemu działa ? bo jest instalacja przygotowana do wersji Brytyjskiej :cool1:

Opublikowano

Na upartego i nadgorliwość właściciela A4 -ki można wywalić zaślepkę i mieć dwie przeciwmgielne :gwizdanie:

Opublikowano

Na upartego i nadgorliwość właściciela A4 -ki można wywalić zaślepkę i mieć dwie przeciwmgielne :gwizdanie:

pewnie ze można, mi nawet taki pomysł przechodził przez myśl :naughty:

Opublikowano

Pytanie tylko po co to robić ?

Opublikowano

Pytanie tylko po co to robić ?

hmmm np. aby wkurzać niegrzecznych kierowców z tyłu którzy jadą np. na przednich halogenach i cię oślepiają :decayed: lub mają źle ustawione lampy przednie.

Opublikowano

ciekawe rozwiazanie, ale b. duzo samochodow ma obydwa swiatla swiecace, chocby pug 406 mojego brata czy zwykly lanos (ostatnio jechalem za takim co swiecil to wiem). bardziej sie producentom oplaca wstawiac zaslepke zamiast zostawic puste miejsce? czy moze sa kraje gdzie tylko z lewej sie moze swiecic. i na Jowisza, co za roznica z ktorej strony sie swieci przeciwmgielny?! inne ustawienie swiatel ma sens z przodu, jesli chodzi o ruch lewostronny, ale z tylu to jakas kompletna paranoja.....

Opublikowano

Miałem przypadek że koleś miał miał jedno i to prawe i jak miałem go wyprzedzać to myślałem że jakiś mutur jedzie ale dobrze ze wziąłem go szerzej bo inaczej to zostałaby tylko jedna połówka auta :polew:

Często w nocy się spotyka samochody jadące z jedną przednią lampką i wydaje się że jednoślad pędzie a tu zonk :chytry:

Opublikowano

Miałem przypadek że koleś miał miał jedno i to prawe i jak miałem go wyprzedzać to myślałem że jakiś mutur jedzie ale dobrze ze wziąłem go szerzej bo inaczej to zostałaby tylko jedna połówka auta :polew:

Często w nocy się spotyka samochody jadące z jedną przednią lampką i wydaje się że jednoślad pędzie a tu zonk :chytry:

no i tą odpowiedzią zostala wyjaśniona kwestia lewego przeciwmgielnego w Naszym ruchu drogowym

Opublikowano

Ale można to podpiąć pod stopy :) efekt mega :)

i dlatego należy miec mocne swiatła :gwizdanie: i takiemu kierowcy zrobic rengena w środku :polew:

Opublikowano

Efekt jest bardzo ciekawy :)

Opublikowano

no i tą odpowiedzią zostala wyjaśniona kwestia lewego przeciwmgielnego w Naszym ruchu drogowym

nic nie zostalo wyjasnione. jakby sie dwa swiecily to chyba lepiej by bylo...

Opublikowano

Zostaw tak jak jest :)

przeczytaj

Opublikowano

zgoda, swieci sie prawy, mozna pomyslec ze to motur. ale 1) - oprocz przeciwglowych swieca sie jeszcze pozycje, inaczej sie nie da. 2) swieci sie lewy, jest OK 3)swiecą sie obydwa, prawy i lewy i jest jeszcze lepiej,nie pomylimy z jednosladem, pieszym ani bocianem. poza tym gdy przepali sie zarowka lewa, a prawej nie ma wcale to ryzyko zonka jest wieksze niz gdyby sie swiecil tylko prawy. Ty przeczytaj lepiej.

Opublikowano

Wiecie ze temat byl juz przerabiany..? :decayed: :gwizdanie:

Opublikowano

A co ja mam zrobić? Z obydwu stron mam zaślepki w miejscu żarówek przeciwmgielnych. Po włożeniu żarówki do gniazda nie świeci wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Auto było sprowadzane z niemcowni i lakier jest w oryginale, czyli nikt chyba nie wymieniał tylnych lamp.