Armani_kuba Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam wszystkich pisze z takim pytanie bo szukam w calym necie i nie moge znalesc chodzi o to ze chce zrobic dlugie kodowanie modulu komfortu na moim widnieje taki numer 8e0907279e wszedzie patrze i pisze ze to bordnetz ale bordnetz ma dlugie kodowanie z tego co sie orietuje a u mnie tego niema i chcial bym poprostu sie dowiedziec czy jest to bordnetz czy tez nie i czy jest mozliwosc wymiany albo przekodowania tego inaczej a na diagnozie pisze dokladnie 8E0907279E Lastmodul czy to tez mozliwe ze nie moge przekodowac przec interface ze mi sie nieche polaczyc z Can?? pisze mi can:questionable. Z gory dziekuje i licze na szybkie odpowiedzi a chodzi o Audi a4 b6 2002r 2,5TDI quattro.
Gość cwiara Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 B6 nie obsluguje dlugiego kodowania
Armani_kuba Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Opublikowano 24 Lipca 2014 aha, ale dlaczego na necie znalazlem kodowanie dlugie do a4 b6 ?? a jest jakas mozliwosc zrobic komputerowo zeby kierunki swiecily a´la USA? czy trzeba to jakos sprytnymi sposobem przerobic?
Gość cwiara Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 W b6 nie ma mozliwosci. Dopiero w b7 byla mozliwosc zakodowania tej opcji w MCE.
Armani_kuba Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Opublikowano 24 Lipca 2014 czyli na innych stronach pisza bzdury.. a ma to auto bordnetz?? bo mi nie wyswietla auto ma xenon a jak chodze na 09 modul elektroniki to wychodzi lastmodul.? a polaczenie sie z canem jest watpliwe?
Gość cwiara Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 W audi to sie nazywa MCE (modul centralnej elektryki). W B6 nie ma diagnozy po canie. Can jest jedynie uzywany do komunikacji pomiedzy sterownikami.
Armani_kuba Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Opublikowano 24 Lipca 2014 czyli jednym zdaniem nic sie nie da zrobic trzeba kombinowac na kabelki:( szkoda bo tego sie nie da przerobic zeby wlozyc ten modul do B6??
Gość cwiara Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 Kilka osob wkladalo mce z b7 do b6 ale wymaga to przerobienia instalacji. Wszystko jest na forum, wystarczy poszukac. Wyzej masz temat o mce porownaj sobie moduly z b6 i b7.
Rekomendowane odpowiedzi