Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zacieranie się kierownic w turbinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mechanik stwierdził u mojej a4 zacieranie się kierownicy w turbinie . Polecił mi jeszcze zmianę zaworu sterującego kierownicą ale mówił ze to może ale nie musi pomóc .Wiec co z tym zrobić ? Jak wyczyścić turbo albo zregenerować najlepiej własnymi siłami ?

Audi a4 1.9 tdi AFN

Opublikowano

polecam zregenerowac mechanika,albo zmienic

Opublikowano

Witam . Mechanik stwierdził u mojej a4 zacieranie się kierownicy w turbinie . Polecił mi jeszcze zmianę zaworu sterującego kierownicą ale mówił ze to może ale nie musi pomóc .Wiec co z tym zrobić ? Jak wyczyścić turbo albo zregenerować najlepiej własnymi siłami ?

Audi a4 1.9 tdi AFN

zmien mechanika i oraz zrob pelna diagnostyke Vag'iem ...

Opublikowano

Zweryfikuj opinie mechanika conajmniej w dwoch warsztatach.

Opublikowano

...ten mechanik niech sobie zmieni zawór sterujący ale w głowie :polew:

tragedia... :shocked:

Opublikowano

Widzę że zaufałeś mechanikowi bo twierdzisz jak on że to kierownice.Opisz szerzej co dzieje się podczas jazdy a najlepiej :vaglogi:

Opublikowano
  • Autor

A więc auto ma 110koni a wcale nie chciało jechać i mechanik stwierdziła ze to kierownica więc w sobotę zacząłem to sprawdzać więc kierownica faktycznie ciężko chodziła i się zacierał i ciężko chodziła i zaworek nie dał rady jej przesuwać . Wyciągnąłem turbo i nasmarowałem i rozruszałem kierownice i po włożeniu s powrotem obrazu zobaczyłem poprawę i to pomogło ale niewidem jak długo będzie dobrze ten mechanik stwierdził ze tam zbiera się nagar i porostu blokuje przesuwanie kierownicy. Pod komputerem przed nasmarowaniem wyszło ze turbo praktycznie nie działało a jak coś się ruszyło to podczas jazdy czuć było z pewnym momencie brak mocy i uczucie jak bym w ścianę uderzył i kompletnie nie chciało jechać .Teraz jest już inaczej ale niewidem na jak długo co z tym zrobić na przyszłość ?

Opublikowano

czyli mechanik zdiagnozowal raczej poprawnie,rzeczywiscie nagar blokuje kierownice,tylko to nie tragedia bo da sie to wyczyscic,zajzyj do warsztatu CZYSZCZENIE KIEROWNIC TURBINY i zlec to mechanikowi,lub sam wyczysc i jesli oliwy turbo nie puszcza posmigasz jeszcze troche czasu

Opublikowano

A więc auto ma 110koni a wcale nie chciało jechać i mechanik stwierdziła ze to kierownica więc w sobotę zacząłem to sprawdzać więc kierownica faktycznie ciężko chodziła i się zacierał i ciężko chodziła i zaworek nie dał rady jej przesuwać . Wyciągnąłem turbo i nasmarowałem i rozruszałem kierownice i po włożeniu s powrotem obrazu zobaczyłem poprawę i to pomogło ale niewidem jak długo będzie dobrze ten mechanik stwierdził ze tam zbiera się nagar i porostu blokuje przesuwanie kierownicy. Pod komputerem przed nasmarowaniem wyszło ze turbo praktycznie nie działało a jak coś się ruszyło to podczas jazdy czuć było z pewnym momencie brak mocy i uczucie jak bym w ścianę uderzył i kompletnie nie chciało jechać .Teraz jest już inaczej ale niewidem na jak długo co z tym zrobić na przyszłość ?

to turbo na stól i czyszczenie ....

Opublikowano

A co z zaworem sterującym kierownicami??? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

No zawór działa ale jak kierownica sie zacierała to sobie rady z nią nie dawał ale teraz dział normalnie . A jeszcze zapytam jak rozpołowić to turbo bo nie dałem sobie z tym rady nie wiem czy to trzeba na gorąco rozbijać bo tak normalnie ani nie ruszyło a nie chciałem tan na żywca bo bałem sie żeby nie zniszczyć .