Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż tapiecerki drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak zdemontować tapicerkę drzwi tył a a4 b6?

Opublikowano

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/wymiana-linki-mechanizmie-podnoszenia-przedniej-szyby-fotostory-228991/

---------- Post dopisany at 23:15 ---------- Poprzedni post napisany at 23:09 ----------

tył tak samo tylko jest tam chyba jedna śruba mniej , po odkręceniu musisz szarpnąć. poszukaj na forum dużo jest na ten temat.

Opublikowano

Zaopatrz się w spinki jeśli nie był zdejmowany ostatnio boczek najprawdopodobniej popękają Ci spinki więc zakup kilka nowych

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Spinki dostepne w Aso a sa to jednorazowki to napewno bede pot4rzebne.

Opublikowano

Witam wszystkich potrzebuje jakiegos schematu cy cos gdyz mialem wymieniany podnosnik szyby prawy prxod i zle ustwili mi cala ramke szyby i szumi na uszczelce podczas wiekszej predkosci pomoze ktos jak to wyregulowac ?? Ktore srobki trzeba luzowac

Opublikowano

Spinki dostepne w Aso a sa to jednorazowki to napewno bede pot4rzebne.

Nie zawsze.Do tej pory 4-krotnie zdejmowałem boczek drzwi kierowcy i w sumie popękały mi 3 spinki :wink:

Edytowane przez pakotomasz

Opublikowano

Spinki jak spinki. Jeżdżą u niego już pewnie 10 lat lub więcej to mogą się kruszyć. Sam jak ściągałem teraz to poszły 3szt. Na allegro dostatek w cenie ~2,5zł/szt.

Tylko potrzeba mu szczegółów chłopaki! W instrukcji jest opis tylko jak wykręcić śrubki a o reszcie cisza. Sam się namęczyłem niemiłosiernie, chyba z godzinę się szarpałem ale tak to jest jak się za bardzo uważa :D

Na drzwiach jest po bokach chyba 5 dużych spinek w miarę równomiernie rozmieszczonych i dwie małe na górze koło ramy. Ja rozbierałem tył więc w temacie o wodzie na progu są u mnie gołe drzwi już. Nie wiem jak z przodem to wygląda ale zobaczyć możesz (może jakoś Cię to naprowadzi). I chyba nie ma się za bardzo co cackać.... Ciągnąć mocno z wyczuciem bo i tak jest duża szansa że jakaś pęknie

p.s. jakbyś szukał to ja brałem to:
http://allegro.pl/spinka-wewnetrzna-tapicerki-audi-a4-b6-a6-c5-i4645134958.html
+
http://allegro.pl/spinka-wewnetrzna-boczki-i-tapicerka-audi-a3-a4-i4703493164.html

I najlepiej baw się w jakiś rękawiczkach bo ja zmasakrowałem sobie troszkę palce :decayed:

Opublikowano

Ja tam polecam za każdym razem wymienićkomplet spinek, dlaczego? bo raz wytargana już nie jest taka sama jak nowa. To, że z czasem materiał się starzeje i kruszeje to jedno ale każdy demontaż odbywa się "na siłę" bo tak jest skonstruowana spinka, że wchodzi a zatrzaski ją blokują. To tak jak wsadzić za przeproszeniem parasol w tyłek, otworzyć a potem wyciągać. Z pominięciem kondycji tyłka po takiej operacji ale parasol też nie wyjdzie z tego obronną ręką.

A czemu to mówię? bo każdy najdrobniejszy luz na spinkach z czasem zacznie skutkować dziwnymi odgłosami z tapicerki.