ajiboo Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 Witam Ostatnio przy otwieraniu, jak juz wszystkie zamki się otworzą pompka centralnego pracuje jeszcze ok 5-10 sekund i z tylnych lewych drzwi przy zamku slychac syczenie. Wydaje mi się że gdzies powstało rozszczelnienie na przewodzie powietrznym od centralnego tylko żeby to dokładnie sprawdzić to musze wyjąć zamek , zdjąłem boczek drzwi odkręciłem 2 śrubki które trzymają zamek no i co dalej ??....... czy zamkiem trzeba tak manewrować żeby wyszedł jakoś od środka drzwi czy jeszcze oprócz tych 2 śrubek coś trzeba odkręcić ?? no i na pewno trzeba odłączyć drucik od klamki i jeszcze cos ?? za wszystkie informacje i wskazówki będę wdzięczny pozdrawiam wszystkich
sivy79 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 1. Dwie śrubki na krzyżak po lewej i prawej stronie na wysokości okna + śrubka na uchwycie od zamykania 2. Wyciągnąć uchwyt od zamykania dolną część - kolejna śrubka na krzyżak do odkręcenia 3. Cały boczek na drzwiach podnieść do góry ( odpiąć linke od klamki wewnętrznej ) 4. Śruby typu torks 4 szt - odkręcić całą ramkę z oknem ( nie bać się szyba nie wypadnie ) 5. Odpiąć linkę 6. Odkręcić zamek 2 śruby typu torks i wypiąć linke ( pręcik ) od klamki zewnętrznej 7. Wymienić zamek jeżeli taka potrzeba jest ( ja wymieniłem, brak szczelności nie dało się naprawić ) 8. Złożyć wszystko w odwrotnej kolejności. I po robocie :>
dim2000 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Dzieki sivy79 mam ten sam problem, bo nie wiedziałem jak dostać się do tego zamka, bałem się że ta szyba może wylecieć, Niedługo będę się brał do roboty jak zamek przyjdzie. pozdrawiam
daniel6258 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 tak to wygląda: ---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:45 ---------- U mnie to rozszczelnienie to była mała dziureczka jak by igiełką to przedziurawił zakleiłem klejem
Rekomendowane odpowiedzi