bolusss Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) Witam koledzy moj problem tkwi i kontrolce rezerwy jeszcze do nie dawna bylo tak ze mialme caly czas pol baku przy jezdzie na lpg i nagle po jakims czasie opadlo do zera ale tankowalme okolo 10 l i bylo ok do czasu wyjazdu nad morze przed morzem zatankowalem 15 l pb jadac na gazie wszystko bylo ok postawilem pod kempingiem odpalam po dwoch dniach swieci rezerwa pojechalem na cpn zatankowalem prwie 20 l pb i nadal nie zgasal .Pytanie mogl zawiesic sie plywak czy cos inneo moglo sie stac prosze o podowiedzi moze ktos z kolegów mial taki sam problem i by mnie naprowadzil czy szukac juz plywaka czy pier rozebrac zobaczyc ? Moje audi to a4 2000r quattro pb/lpg Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez cwiara
jacek70 Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 Prawdopodobnie to wina pływaka.Co mówi test zegarów?
dynamiquedci Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 Ja tak mialem jak mi sie kodowanie licznika przestawiło, z tym że ja miałem cały czas zero. Licznik był zakodowany na quattro, mniejszy zbiornik, Ale widze ze Ty masz quattro, wiec wyjmij pływak i sprawdz
bolusss Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2014 koledzy sprawdzilem poruszalem plywakiem oraz przeczyscilem styki i okazalo sie ze jest ok zaczelo wskazywac:)
Leriss Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Podczepiam się pod temat bo mam podobny problem. Jak zaleję do pełna to prawidłowo pokazuje stan w baku, jak zejdzie poniżej 3/4 to jak wyłączę samochód i odpalę ponownie od razu nawet, to pokazuje że mam 0 paliwa w baku. Druga sprawa jest taka, że jak poziom paliwa zejdzie do około 20%, to znowu zaczyna prawidłowo wskazywać... Jakieś pomysły? Pływak, bezpiecznik?
jacek70 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dostań się do pływak i zobacz czy nie dziurawy. Przy okazji przeglądnij styki oraz poruszaj pływakiem bo może się wiesza.
Rekomendowane odpowiedzi