oligotech Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Witam Jechałem autkiem i zaczęła migać kontrolka świec żarowych, auto zgasło. Po kilkunastu sekundach auto odpaliło ponownie, lecz zniknęła moc. Po posłuchaniu oracy silnika stwierdziłem jakby nie chodził na wszystkie cylindry, po chwili auto zgasło i nie odpala. Czy zna ktoś jaka jest przyczyna
Homiczek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 musisz podpiąć Vag'a to się dowiesz ale na oko to problem z któymś wtryskiwaczem
oligotech Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2014 podpiołem i nie ma ciśnienia na listwe,paliwo dochodzi do pompy i koniec ę ze to nie pompa wtryskowa odkreciłem pompe wysokiego ciśnienia i niestety opiłki. Jakie są realne koszta naprawy bo pewnie wtryski tez polecialy
Homiczek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 jeździsz B8 i w 1.5h pompe wykręciłeś szacun kosztów ci nie powiem. Jedynie to co mogę powiedzieć, to nie słyszałem żeby w CR pompa komuś poleciała. To w końcu trochę prostsze niż stare pompy rotacyjne VP
oligotech Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Sprostuję. Odkręciłem czujnik od pompy( dwie śrubki) . Niestety zobaczyłem sporej wielkości opiłki. Pompa poleciała i jest to norma przy przebiegu 203000 tak jak glowiće w tych autach. Mechanik powiedział, że pompa do wymiany, zbiornik również ponieważ nie da sie idealnie wyczyścić. Po założeniu pomy okarze się cZy wtryskiwacze również domwymiany . Mam 203 tyś i zastanawiam się czy nie lepiej kupić za 5500 jakiegos silnika z małym przebiegiem o ile te przebiegi są prawdziwe. Odzywa się dwumas więc też przy okazji załatwiłbym sprawę. Ciekaw jestem czy te przebiegi silników na allegro to sciema i czy warto zainwestować w powyższe. Jak sądzicie?
Rekomendowane odpowiedzi