Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Długo Kręci Aż W Końcu Zapali.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panów. Jak w temacie.

Trzeba długo kręcić tak z 20 sek i odpali. Nestety na gazie. Jak już jest ciepły to pali bez problemu.

Klejnym problemem jej brak zasilania na kostce i bezpeiczniku na pompe paliwa. Może to przekażnik ?? Jak go sprawdzic i gdzie szukać??

Wszystko to się stało po ładowaniu aku jak nie było go w aucie prawie dobę.

Opublikowano

Napisałeś o dwóch problemach. Jeżeli chodzi o drugi to zasilanie na pompkę musi być,gdzieś masz zanik. Ja jednak odnośnie długiego kręcenia to tez tak miałem.Identycznie. Powodem był puszczając reduktor gazu. Zdejmij wąż zasilający listwę gazu i na drugi dzień pal silnik. Jeśli zaskoczy od razu to wiadomo. Przełącz palenie na pb nie zapomnij. Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

Z miłą chęcią bym przełączył. Ale problem jest że nie odpala na benzynie. A było git. Nie wiem jak sprawdzić przekażnik i który to

Opublikowano

Na benzynie nie odpala bo masz brak napięcia i pompka nie podaje paliwa. To musisz ogarnąć w pierwszej kolejności, dopiero potem rób próby jak pisałem wyżej.

Opublikowano
  • Autor

No dlatego pytam jak sprawdzić przekażnik. I który to jest

Opublikowano

Sorki ale nie podałeś modelu auta i silnika.Podaj to się zobaczy.Moze to być przekaźnik z nr.372 (zależy od rocznika).Jeszcze jedno - bezpieczniki sprawdzone?

Opublikowano
  • Autor

2.6 1996r. A4. Bezpiecznik sprawdzony. Nie ma prądu na bezpieczniku w skrzynce. Dlatego podejrzewam przekażnik.

Opublikowano

Może się mylę ale bezpiecznik powinien być przed przekaźnikiem.

Opublikowano
  • Autor

No mi właśnie wydaje się na odwrót. Ale to nie ważne. Powie mi ktoś w końcu który to przekaźnik ????

Opublikowano

Sprawdź szósty przekaźnik. Ostatni po prawej .Powinien mieć nr372.

Opublikowano

No mi właśnie wydaje się na odwrót. Ale to nie ważne. Powie mi ktoś w końcu który to przekaźnik ????

Niekoniecznie, mozę to nie to samo, ale w przyadku wentylatora jest przed przekaźnikiem bepiecznik 5A, ale raczej przed prekażnikiem pompy nie ma bezpiecznika

Opublikowano
  • Autor

Problem odnaleziony. Uszkodzony był przekaźnik. Ale pompacjest do wymiany niestety. Wymienie to napiszę jeszcże co i jak. Jeszcze mam dwa pomysły. Odpiąć podciśnienie z reduktora. I sprawdzić czy od razu jest iskra czy pojawia sie po czasie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj kupiłem to auto

Przed zakupem 18 problem występował. Jacek rzucił podejrzenie na gazujący reduktor. Obiecał zrobić i zrobił tylko że po naprawie rano ... znowu trzeba kręcić 20 sekund

jakieś pomysły ?

Opublikowano

Masz mozliwosc odlaczyc gaz od wtrysku paliwowego? Jak masz to odlacz i zacznij od pb a dojedziemy do lpg

I jaka masz instalacje lpg marka itd

Opublikowano

Auto widać dosyć długo stało. Zalałem do pełna PB i po starośiecku przegoniłem dobrze.

Chyba jest OK :decayed:

Dzisiaj problem wrócił ze zdwojoną siłą ....

Po podłączeniu VAGa wypluło błąd -blokada modułu silnika orazw immo- sygnał kluczyka za słaby. Dodatkowo po odpaleniu potrafi falować obrotami 700-1200.
Zapsana była też usterka z Hala. Jujtro pojadę do pracy na LPG i zobaczę co się będzie działo. Jeśli problem będzie nadal odcinam gaz bo też są podejżane

Czy mi się wydaje czy kupiłem paździerza ?

Vag wypluł tyle błędów że aż głowa mała poza tym doszedł kolejny problem.

Pokasowałem błędy, zdjąłem klemę i postawiłem na 8 godzin

Samochud odpala na chwilę po czym natychmiast gaśnie.

błędy - ECU zablokowane oraz kluczyk- poziom sygnału za niski. Jak znam życie powszechnie znany i lubiany problem z pętlą immo chyba że ktoś ma inne sugestie

Błąd czujnika Hala i faktycznie po rozbiórce wtyczka wisi na kablach - wyłamała się w obudowie

Na benzynie auto jeździ ok natomiast problem pojawia się na LPG. Silnik pracuje nierówno, pzerywa, szrpie

I tutaj potrzebna pomoc jak wykluczyć usterki

1. Mieszanie LPG z PB

2. Kable/Świece

3. Cewka zapłonowa

Za wszelką pomoc z góry dziękuję bo kupiłem auto które na drugi dzień dostało kota

Opublikowano

tak to jest z autami przygotowanymi tylko do sprzedazy. Aż żal że akrat z tym silnikiem co my mamy :/

Opublikowano

Sprzedawca nie odbiera telefonów. Już nie chcę go atakować tylko chcę po prostu może wie co go boli i będzie łatwiej.

Mam świadomość tego że kupowałem auto używane ... nawet mocno używane i coś przy nim trzeba będzie zrobić ale rozkraczyć się po 2 dniach eksploatacji to przegięcie. Sprzedający wymienił pompę paliwa, i to co opisał w tym temacie oraz przed sprzedażą uszczelnił reduktor od gazu bo jak to powiedział "chcę uczciwie sprzedać auto".

Wychodzi mi na zbieg usterek

Immo

coś z układem zapłonowym lub/i z LPG

Jak już odpali to na PB jedzie normalanie i silnik pracuje prawidłowo i tu obstawiam na usterkę IMMO. Po przełączeniu na LPG silnik dostaje lekkich wibracji dochodzących do efektu jazdy po tarce przy obciązeniu, dopala w wydechu, wkręca się do 1300obr/min i tu obstawiam świece i przewody WN.

Wczoraj wykasowałemwszystkie błędy, Dzisiaj zrobiłem 50km na PB żeby zrobić dobrą mapę dla LPG. Jutro porobię odczyty VAGiem i zobaczę co znowu wypluł.

Za wszelkie sugestie z góry dziękuję

ps. Jakby ktoś nie wiedział o czym mowa lub cokolwiek mógła zasugerować to kupiłem to auto

http://olx.pl/oferta/piekne-audi-a4-b5-quattro-climatronic-xenon-alu-CID5-ID6azal.html#e0ba62493a

Opublikowano

no rzezcywiście opis robi wrażenie auto po fajnych modach. Byłeś u jakiegoś gazownika po to aby sprawdził ta instalację. Bo piszesz ze na pb idzie ok a jak tylko wlączysz gaz to opierdziela. Tu tkwi przyczyna i tyle.

Opublikowano

Cuda się dzieją

do interesu doszło ciągłe falowanie obrotamie w zakresie 750-1400rpm. W poniedziałek rozłożę dziada w drzazgi i poskładam od nowa. Falowanie nasiliło się po odpięciu klemy na cały dzień.

Prosił bym o sugestię czego się czepić

usterki:

1/ Natychmiast po odpaleniu silnik gaśnie i kasuje się przebieg licznika dziennego

2/ falowanie na wolnych obrotach oraz szarpanie w czasie jazdy na PB i LPG

3/ Nierówna praca i brak mocy na LPG

Na chwilę obecną wczoraj wymiotłem sterowniki z błędów i czekam na to co się wygeneruje

Generowany był cały czas bład sterownik silnika zablokowany i za słaby sygnał klucza

Edytowane przez Hjeniu

Opublikowano

falowanie spowodowane czestym odpinaniem klem, rozwiazanie to przywrócenie ustawien fabrycznych vagiem, szarpanie u mnie przyczyna by walniety komp ecu,