carisma70 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam, Pytanie do doświadczonych. Zmieniłem radio z Symphony na RNS-LOW BNS 5.0. Audi A4 B6 2004. Skusiła mnie nieodparta chęć odtwarzania mp3 w oryginalnym wydaniu. Po podłączeniu radia dźwięk jest mozna powiedzieć o klasę niższy niż w Symphony. Niby basy i wysokie grają super, ale sam dźwięk jest jakby taki pusty, trudno to opisać. Włożyłem stare radio myśląc, że może mam kiepski dzień, ale nie myliłem się, Symphony gra o niebo lepiej, dźwięk jest pełniejszy, bardziej przestrzenny, poprostu bajka. I tu nasuwa się moje pytanie, czy to normalne, że jest taka różnica między tymi radiami, czy może są jeszcze jakieś ukryte ustawienia, może coś w stylu LOUDNESS i trza to włączyć?
kelnozz Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Hmm też jestem ciekaw bo zastanawiam się nad kupnem BNSa ale jak mówisz że słabo gra... chętnie bym tego posłuchał. Może jakiś spocik bo widzę że z Wwa jesteś.
carisma70 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Hmm też jestem ciekaw bo zastanawiam się nad kupnem BNSa ale jak mówisz że słabo gra... chętnie bym tego posłuchał. Może jakiś spocik bo widzę że z Wwa jesteś. Możemy się spotkać po weekedzie, wysłałem namiary do mnie na priva.
instruktor83 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 u mnie BNS gra zadziwiająco dobrze , i gdyby nie fakt ,że wiem jak działa RNS-E to pewnie nie miał w planach zmiany właśnie na rns-a, to jednak przepaść
Fido Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Skusiła mnie nieodparta chęć odtwarzania mp3 Nie lepiej było dołożyć Yatoura ???
Artak Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Ja mam Symphony II + bose a siostrzeniec rns-e + bose i w jakości dźwięku ja przy moim słabo audiofilskim uchu nie słyszę różnicy.
szeryf Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Bo nie usłyszysz, przy BOSE wszystkie głośniki masz podpięte pod wzmacniacz, więc radio ma niewielką rolę.
Rekomendowane odpowiedzi