Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oświetlenie Nóg I Drzwi Nie Swieci !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. W audi a4 b5 nie swieci od strony pasażera podświetlanie nóg oraz drzwi. Sprawdzałem żarówki kable no i najprawdopodobniej wszystko jest ok . Czy ktoś wie co to może być???

Z góry wielkie dzięki ;)

Opublikowano

A czujnik otwarcia drzwi? ;)

Opublikowano
  • Autor

A czujnik otwarcia drzwi

raczej tez jest wporzadku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tam jest taki mały mikro styk i ciul go trafił zapewne mam to samo czekam na wolną chwile zeby to ogarnąć.
gdzies na forum seata widziałem foto story jak to ogarnąć

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego możesz podrzucić jak to rozwiazales, bo mam tak samo,

kolego możesz podrzucić jak to rozwiazales, bo mam tak samo,

Opublikowano

U mnie identyczna sytuacja.. Jak ktoś już to ogarnął niech da znać jak to naprawić.

Opublikowano

Pozwólcie że skopiuję mój post ze stycznia br:

Zeszłej zimy miałem problem z podświetleniem nóg po otwarciu drzwi. Nie zapalało się a przy okazji nie działał brzęczek pozostawionych włączonych świateł drogowych. Na wiosnę rozebrałem zamek, dostałem się do mikrowłącznika i okazało się, że po lekkim podgięciu małej plastikowej dźwigienki wszystko wróciło do normy. Tej zimy problem powrócił w skrajnie przeciwny działaniu. Światełko nie gasło po zamknięciu drzwi. Znowu ingerencja w dźwigienkę i puki co jest ok. Pewnie czeka mnie poszukiwanie nowego mikrowłącznika bo nie chce mi się wierzyć by plastikowa dźwigienka odkształcała się od temperatury powietrza.

Lenistwo moje nie zna granic. :grin:

Co prawda post dotyczy drzwi kierowcy ale myślę że u pasażera jest podobnie. Dodam że w końcu od tamtego czasu (odpukać w puste :wallbash: ) mam spokój.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Dołączę się do tematu. Mam problem z niedziałającym podświetleniem nóg i drzwi od strony kierowcy. Światło w podsufitce normalnie się zapala po otwarciu tych drzwi. Dodatkowo po przekręceniu stacyjki i otwarciu drzwi światło w podsufitce zapala się i gaśnie co jakieś 3 sekundy. Problem mrugania rozwiązuje dopiero otwarcie innych drzwi z prawidłowo działającym podświetleniem. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? Nie wiem czy rozbierać zamek żeby dostać się do mikrostyku bo podsufitka się zapala.

Opublikowano

Usterka może być albo w mikrostyku zamka albo w przewodach. No jeszcze w zasilaniu. Trzeba sprawdzać po kolei a sukces pewny. Czasem to mikrostyk a czasem pęknięty kabelek. Kto to wie ???

Opublikowano

Dołączę się do tematu. Mam problem z niedziałającym podświetleniem nóg i drzwi od strony kierowcy. Światło w podsufitce normalnie się zapala po otwarciu tych drzwi. Dodatkowo po przekręceniu stacyjki i otwarciu drzwi światło w podsufitce zapala się i gaśnie co jakieś 3 sekundy. Problem mrugania rozwiązuje dopiero otwarcie innych drzwi z prawidłowo działającym podświetleniem. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? Nie wiem czy rozbierać zamek żeby dostać się do mikrostyku bo podsufitka się zapala.

W zamku drzwi kierowcy są dwa mikrostyki, jeden od podsufitki i oświetlenia wnętrza a drugi od podświetlenia nóg i bzyczka nie wyłączonych świateł po wyjęciu kluczyka.

Według mnie jeśli masz problem z podsufitką i "nogami" to być może problem tkwi w przewodach.

Opublikowano

Witam. Miałem to samu w mojej a4b5 98r. Wymieniłem zamek w którym znajduje się mikro styk i po kłopocie. Kosztowało mnie to 30zł na szrocie i 15 minut roboty. Powodzenia.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Miałem to samu w mojej a4b5 98r. Wymieniłem zamek w którym znajduje się mikro styk i po kłopocie. Kosztowało mnie to 30zł na szrocie i 15 minut roboty. Powodzenia.

A czy ktos zmienial same mikrowylaczniki w takim zamku?? wlasnie umarlo mi swiatelko pod nogami i na boku drzwi i mam wyjety caly zamek i widze te dwa mikrostyki i dociskajaca je lapke i teraz nie wiem czy da sie je same wydlubac jakos i wymienic na nowe czy jest to nie realane?? robil to ktos jakos????