ppa4 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Hej, MMI2G plus z bluetoothem i jak mam podłączone HTC to wszystko jest ok, jak podłączam Nokia Lumia, to oczywiście mogę dzwonić i odbierać i wszystko jest ok, ale z jakiegoś niewyjaśnionego powodu, gdy na Nokię dostaję smsy, to auto przełącza się na telefon i mówi mi że przez 1sekundę ktoś do mnie dzwoni ... czyli każdy sms powoduje że włacza się moduł telefonu i mówi mi że ktoś do mnie dzwoni ... Strasznie wkurzające,a na HTC tego nie ma..., ktoś może wiedzieć o jakie opcje chodzi w aucie czy może w komórce ? Update. Otóż Nokia z W8 i HTC z Androidem, oba podlaczone po BT do 2g plus. Jeśli przychodzi mi sms na Nokie to auto BT się budzi i mówi mi że mam sms i od kogo i jeśli powiem Read to mi przeczyta a potem mogę głosowo odpowiedzieć itd - to robi W8 poprzez BT autka, a nie autko. Natomiast nie mam pojęcia co miałbym włączyć w Androidzie, żeby działał podobnie, teraz przychodzi sms i nie ma żadnej reakcji po BT w aucie ... Jakieś koncepcje ?
Rekomendowane odpowiedzi