PiterEL Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam Mam Seata Exeo 2010r silnik 2.0 TDI CAHA 170KM. Jestem posiadaczem od miesiąca i jak byłem na kanale zauważyłem przy wydechu ( przykręcony do wydechu jakoś w okolicy baku paliwa ciężarek o numerze 8E0 253 653 B. Ma on na sobie napisane 75Hz. Ciężarek był luźny ale śruba z tuleja na sobie mocująca go była dokręcona. Odkręciłem go i od strony dolegania ciężarka do mocowania jest okrągła podkładka dość duża. U mnie ona jest odzielna od ciężarka i nie wiem czy ona sie odwulkanizowała czy tak powinno być. Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć zdjęcia tej części... W sklepach tylko oryginał na zamówienie. Bo nie wiem może tak ma być albo u mnie się rozwulkanizowała i zdjąłem bo mogła hałasować... Ale może to tak jest. A cały ten ciężąrek kosztuje az 120zł. A jest to własćiwie jakby guma dość taka ciężka. Proszę o pomoc lub jeśli ktoś może niech sprawdzi u siebie.
grzes1150 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 U mnie jest to samo. Ciężarek odkleił się od tej metalowej podkładki i wpadał tylko w rezonans przy ruszaniu na półsprzęgle. Warzy to coś ponad 300g a bez tego jest cisza Pewnie dostanę złotą łopatę
PiterEL Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja stecilem na srube i dodatkowo wszystko skleilem klejem do szyb i trzyma sie elegancko Wysłane z mojego Galaxy S6 za pomocą Tapatalk
grzes1150 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 A próbowałeś jeździć z tym i bez tego??? Bo u mnie podkładałem kawałek gumy żeby nie latało i testowałem... bez tego dziwadła jest ciszej.
Rekomendowane odpowiedzi