Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak sprawdzić świece żarowe krok po kroku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta świece 11,5V i od B7 bodajże już były startujące z 5V.[emoji13]

Opublikowano

Bodajze nie. Startuja z 12

Opublikowano

Już nie pamiętam ale test zaczyna chyba od 2,7 a potem 5 ale na aku może działać a w aucie nie będzie. Mam Skodę 2 i już trochę widziałem. Mam 4 świece które z aku grzeją a w aucie nie, a były w niej od salonu. Badziew Febi starcza na pół roku. Nie ma to jak Beru i Bosch.

Pomijając już awaryjny układ tytystorowy który potrafi zorac psychikę.

Technologia świec zarowych 1 pdf.

http://www.google.com/m?q=napi%C4%99cie%20%C5%9Bwiecy%20zarowej%205v&client=ms-opera-mobile&channel=new

Edytowane przez POWER-KRIS

Opublikowano

Najlepsza metoda jest wyjecie swiecy i sprawdzenie na krótko. Jeśli świeca bedzie miał zwarcie to też bedzie iskrzyc a nie bedzie grzała ale do kogo ja to mowie sami teoretycy :)

Jak będzie miała zwarcie, to grzał będzie kabelek i poparzy Ci paluchy :hi::kox:

Od kiedy element grzejny jest w świecach osłonięty to nie spotkałem się ze świecą, która podczas sprawdzania miała by zwarcie :naughty:

Jeżeli by tak było, to na pewno wywaliło by bezpiecznik zabezpieczający obwód grzania świec :hi:

Kolego piszesz pierdoly jeśli swieca jest spalona to spalona. Nie mowimy w tym watku o problemie ze sterownikiem bądz innymi żeczami ktore są odpowiedzialne za start świec. Pracuję Już dłuższy czas w serisie samochodowym i conieco moge powiedzieć na ten temat 10 godzin dzien w dzien wiec teoretykiem nie jestem napewno :)

To pracujesz chyba przy starych złomach, jak byś pracował przy nowszych autach , to byś wiedział o zasilaniu PWM świec, ich skuteczne napięcie zasilania jest na poziomie 4-5V, i sprawdzanie ich kabelkiem do aku wiąże się z bardzo dużym ryzykiem ich spalenia :naughty:

Opublikowano

Ale temat się tyczy B5 i tutaj świece są od "starych złomków".

Opublikowano

Specem nie jestem ale zawsze przed montażem sprawdzam na akumulatorze czy swieca robi sie czerwona. Odrazu mówie ze jestem chałupniczym mechanikiem i nikt nie przyjeżdża do mnie autem z 2010r