Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Tani Sub do Ibizy - jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tym razem znów muszę się skonsultować na forum;D Mianowicie - znajomy ma w ibizie 4 głośniki i radio cd sony (explode jakieś, bez rewelacji). Mówi, że ma mało basu i pyta, co z tym zrobić. Poradziłem mu, żeby wsadzić do bagażnika suba, z tym, że on nie chce zajmować dużo miejsca. Co można wrzucić małego i w dobrej cenie, żeby po prostu były lepsze basy? Żadnym melomanem dźwięku nie jest i głośne to też być nie musi - po prostu ma być bas. Ja myślałem, żeby dać 25cm głośnik i zabudować nadkole, albo w ogóle pójść na łatwiznę i wrzucić cos gotowego, najlepiej aktywnego. Jakie macie pomysły? (mówimy o cenie ok 300zł)

Opublikowano

kolego... parę lat temu widziałem sprzęt Pioniera (okrągły, obudowany subwoofer) który się nakładało na koło zapasowe (w ibizie leży pod wykładziną - jak w większości)

Miejsca nie zabiera to w ogóle... tylko klucze (one chyba leżą w kole) trzeba przełożyć... a basy będą chyba całkiem całkiem bo z felgi zapasowej robi się skrzynia :>

Jeśli koledze nie zależy na jakiś chorych projektach to może być to rozwiązanie dla amatora...[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2008, 11:11_________________________________________________widać BOSE też to robiło: http://www.allegro.pl/item429863106_subwoofer_w_kolo_zapasowe_bose.html