Skocz do zawartości
IGNOROWANY

error zamiast kilometrów na liczniku a4 b6 2004r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem audi a4 b6 2004r 1.9 tdi 130km po prÓbie ustawienia licznika wyskoczył błąd error zamiast licznika kilometrów program to vag k comander pytanie czy ktoś się zna i mógłby mi pomÓc w rozwiązaniu tego problemu??

Opublikowano

Korekty się zachciało. Uwaliłeś wsad tak to jest bawić się chińskim sprzętem w liczniku.

Opublikowano

Korekty się zachciało. Uwaliłeś wsad tak to jest bawić się chińskim sprzętem w liczniku.

Przyznaje się chciałem tylko sprawdzić jak to działa przebieg mam 185000 serwisowany także nie byłoby mi potrzeba cofać :(

Opublikowano

no to sprawdziłeś.

Opublikowano

Trzeba było dodać, że bawić się Commanderem w RB-4 czy RB-8 ;)

Bo VDO i EDC-15 łyka bez najmniejszych problemów. ;)

Opublikowano

Mam ten sam problem też z takim autem tylko 101 km, próbowałem tylko odczytać przebieg i wyskoczył error. Jest jakaś możliwość żeby przywrócić pamieć z licznika? poza tym errorem nie mam przebiegu i zegarek się zresetował

Opublikowano

tak można trzeba na nowo programowac pamiec

Opublikowano

Czyli bez specjalnego urzadzenia sie nie obedzie, wczesniej sprawdzalem w a4 b5 96r i podalo przebieg z sterownika chyba, takze myslalem ze tu tez nie bedzie problemu a tu zong

Opublikowano

liczniki RB4 w A4 są szyfrowane i łatwo je w ten sposób uwalić.

Musicie znaleźć kogoś w temacie który je zreanimuje

Opublikowano

Programowanie kości pamięci na nowo ale do tego potrzebny sprzęt :wink:

Opublikowano

Najpierw trzeba naprawić wsad a poźniej zaprogramować a do tego już potrzebna wiedza.

Opublikowano

Dokładnie :wink: nic dodać nic ująć.

Opublikowano

Koszt naprawy do 500zł :(

Opublikowano (edytowane)

500 to spora przesada 350 plus immo i wyjdzie jeszcze więcej

Edytowane przez Tom A4
Opublikowano

Nie wyjdzie wiecej a wlasciwie to samo jezeli 500 zł , jezeli koledzy maja czerwony fis to dobra okazja do zmiany na kolor ja w 500 zł zamknelem sie z kosztem licznika kolor fis i kodowania.

Opublikowano

Kupcie sobie Vag dash cana w wydaniu ori i postawicie to na nogi . Często tzw 5 pln-owcy chcą sobie dorobić na browara i tak wychodzi ... Ale ma to swoje plusy bo ktoś pózniej zarobi :) Mniam :)

Opublikowano

Vag dashem bez odpowiedniej wiedzy tez nic nie zdzialasz.

Opublikowano (edytowane)

Oni nie , ale jak ktoś w tym siedzi dlugo to czemu miałby nie zrobić :) A ja jestem tylko malutkim chlopkiem co posiada kilka zabawek :)

Edytowane przez krzysaudi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...