skynek Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Witam, Dziś pojawił się uporczywy problem. Nie mogę uruchomić silnika, kręci i jest dobrze, ale nic więcej. Jedynym sposobem na uruchomienie samochodu jest trick z plakiem. Jaka może być tego przyczyna? Ktoś może miał podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc.
POWER-KRIS Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Odlacz czujnik temperatury i zobacz czy pomogło.
wrclaguna Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Podepnij kompa bo tylko bedziemy gdybać czemu nie pali
skynek Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) a gdzie go znajdę? @ wrclaguna własnie w tym jest problem, że nie mam teraz go jak podłączyć Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez skynek
wrclaguna Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 musisz podpiac jakies urzadzenie diagnostyczne ( VAS ,VCDS ITP.) aby odczytac błedy jakie są Na ich podstawie bedzie mozna pozniej miec jakis punkt odniesienia .
DawidShelby Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Świeci się spiralka ? Jeśli tak to :-możliwe przeskoczenie rozrządu( ale to na 10 prób raz by odpalił)-możliwe że czujnik ciśnienia-możliwe że któryś wtrysk dał ciała-możliwe że czujnik położenia wałka rozrządu-możliwe że pompa ;/-możliwe że...... itd bez komputera nic nie zrobisz, jak chcesz się bawić to zrób to co napisałem, ale ewidentnie nie masz sygnału z któregoś z czujnika, bo jeśli powietrze ,,dochodzi" to znaczy że albo coś z paliwem (w tym przypadku może być wtrysk) albo coś z czujnikami.
Rekomendowane odpowiedzi