prezesik Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Witam Panowie prosze o pomoc . Mam obecnie założony dodatkowy sterownik centralnego z pilotem chce w jego miejsce założyć alarm i proszę o pomoc żebym nic nie spierdzielil Poniżej schemat centralki którą mam Poniżej schemat alarmu i teraz pytanie co i jak podłączyć zasilania masy i kierunkowskazy wiadomo ale jak podłączyć sterowanie centralnym, domykanie szyb w starej centralce tego nie było dzieki za pomoc Sterowanie centralnym okazało sie ze pasuje kostka ze starego sterownika centralnego do alarmu wiec dziala. Ale teraz kolejny problem gdzie podłączyć przewód do krańcowek drzwiowych ten niebieski z alarmu i gdzie podłączyć niebiesko czarny domykanie szyb ? Pomoże ktos bo ja juz sie poddałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Września 2014 przez prezesik
Magicbattle Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 zdejmij boczek i znajdz kabel od mikro styku w klamce i to podlacz pod centralke ewentulanie do lampki oswietnienia. kostka trzy pinowa w dolnej lini tej kolorowanki w nogach, a domykanie szyb musisz ciagnac od pompki raczej z bagaja ale ktory pin to ci nie powiem musisz znalesc pinologie swojej pompki. nie ma czasem w dziale warsztat opisu, ktos dokladal centralny i wszystko opisał tu ładnie opisane: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/
prezesik Opublikowano 23 Września 2014 Autor Opublikowano 23 Września 2014 W tym temacie nie ma nic o drzwiach i kostki u mnie sa inne niz w tamtym temacie niestety tak kosta pierwsza na gorze jest u mnie inna . Jak dalem masę na przewód czerwono niebieski to mi zamknęło drzwi i szyby wiec ewentualnie moge tam dac przewód od komfortu . Rozegranie drzwi to troche sporo roboty pewnie jak mi nikt nie napisze to bede zmuszony to zrobic Wysłane z mojego iPad za pomocą palca wskazujacego:) Wszystko ogarnięte zmieniłem alarm na inny ze zmiennym kodem. Sterowanie krańcowej drzwiowych poleciały bezpośrednio z pompki z bagażnika teraz pozostało mi jeszcze jako dodatkowy kanał podłączyć otwieranie okien lub składanie i otwieranie lusterek. Ktos to przerabial Wysłane z mojego iPad za pomocą palca wskazujacego:) Dzisiaj skonczylem alarm i jak sie okazało otwieranie okien nie trzeba robic na dodatkowy kanał otwieranie szyb juz działa https://vimeo.com/106980862 Wysłane z mojego iPad za pomocą palca wskazujacego:)
Rekomendowane odpowiedzi