Radosny1983 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Zakładam nowy temat gdyż nie jestem jeszcze obeznany ale proszę o wyrozumiałość. Jestem posiadaczem B6 od miesiąca. Pojawił się problem ze skrzynią a mój mechanik mówił że raczej 5-biegowa w nim orginalnie nie powinna byc. Zadzwoniłem do serwisu Audi i poprosiłem o informacje na temat skrzyni po numerze vin. Ku mojemu zdziwieniu fabrycznie miała zamontowany automat:( Skrzynia 5 biegowa z jaka kupiłem Audi wsadzona była cos kombinowana i polepiona. jest to motor 1.9 130 konny z 2004 na jednym pasku od alternatora. Mieliście styczność pewnie z czymś takim i proszę doradzcie mi co mam tam zamontowac - 5 czy 6 biegową i jaka będzie pasowała. Co muszę jeszcze wymienić by wszystko bylo ok
Michał139 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 powinieneś mieć skrzynię 6 biegową, wszystkie avf-y miały 6 biegów
Radosny1983 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2014 powinieneś mieć skrzynię 6 biegową, wszystkie avf-y miały 6 biegów a jak wsadzę 5 taką jak była?? coś mi grozi?? przy 6 biegowej co jeszcze do wymiany?? dwumas??
jacek70 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Wsadzić 6 bo taka ma być. A sprzęgło to czemu chcesz wymieniać, wszystkie b6 mają dwumasy.
Michał139 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 nic nie musisz zmieniać, na twoim miejscu zamontowałbym 6 biegową. taką jaka była montowana seryjnie z tym silnikiem, ale to jest moje zdanie, a ty zrobisz jak będziesz chciał
RySio_LKR Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 w avfie oryginalnie szła 6 biegowa skrzynia, ale jak wsadzisz 5biegów to tez bedzie dzialac jak nalezy.
Rekomendowane odpowiedzi