Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B5] Wymarzone 1.8T Quattro (Anglia)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Forumowiczów,

Musiałem się przenieść aż do Anglii, żeby spełnić jedno z moich pierwszych motoryzacyjnych marzeń:

Poliftowe A4 B5 1.8T Quattro w silniku AJL (180KM).

Jak to z marzeniami, które stają się rzeczywistością bywa - rzeczywistość w moim przypadku okazała się dość "szara", zarówno jeśli chodzi o kolor jak i o konsekwencje zakupu. Ale po kolei:

Po zakupie byłem całkiem happy przez parę dni... Aż się okazało, że kupiłem auto z pękniętą głowicą - silnik zalany był jakimś cudem uszczelniającym i akurat na tydzień starczyło. No więc auto kupiłem za 800 funtów, ale po tygodniu naprawa wraz z wymianą wszystkich filtrów, płynów, olejów, no i oczywiście z nową (używaną, na gwarancji) głowicą kosztowała mnie kolejne dziewięć stów.

h2GUa0.jpg
L1gC2L.jpg

Oprócz tego, do zrobienia w najbliższym czasie - usunięcie pierwszych objawów rdzy z tylnego, lewego nadkola. Wymiana sprzęgła i konwersja na jednomasę - jest już wybrany zestaw z odchudzoną jednomasą (-30%) i kevlarową okładziną. Wymiana co najmniej klocków hamulcowych z przodu, zobaczymy czy nie za

kończy się konwersją na zestaw S4 albo S6. Do tego trzeba sprawdzić zawieszenie i zbieżność. Wymiana przedniego nadkola z lewej strony i oddanie auta na porządny detailing lakieru, bo jest w kiepskim stanie

Plany -

dorwać przód od S4, głównym problemem będą lampy UK.

Zakup wydechu nierezowanego Milltek.

Lusterka chrom S4 UK. Wsteczne lusterko samościemniające.

Program Stage 1 z uwolnionym wydechem, czyli około 230KM.

P89Npz.jpg
NDR3R0.jpg
NF4i6q.jpg
kTt0fn.jpg
WyyPXJ.jpg
fkqgGt.jpg
yG7PZW.jpg

Ogromna prośba - poci mi się most (dyfer) tylny od strony kół. Potrzebuję poradnika dla "ciemniaka" czy i jak można temu zaradzić, poza zakupem używanego. No chyba, że ktoś ma taki tani i może mi wysłać do UK. Bo z tego co się orientuję, z powodu różnicy przełożeń, nie można przypasować z niczego innego.

Pozdrawiam serdecznie,

Łukasz

Opublikowano

Ładnie sie prezentuje :) .. szerokości i wytrwałości w modzeniu autka :wink: tylko daj ją troche niżej

Opublikowano

Ahhh 1.8T.Ładna sztuka i fajnie ze w sedanku.Plany calkiem ciekawe wiec czekamy na rozwiniecie tamatu.Powodzonka