daniel_wwa Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Witam wszystkich na poczatku. Moj problem polega na tym, ze jestem swiezo po wymianie przegubu (Spidan) i jak wyjechalem od mechaniora, ktory mi to robil, to w momencie skrecania, np. wyjazd ze skrzyzowania, wtedy kiedy walniety przegub daje zwykle znac, slychac dziwne dzwieki dochodzace wlasnie z tamtego kierunku. Nie jest to juz dzwiek taki sam, jaki slyszalem przy suchym (wywalil smar w starym) przegubie, ale troche podobny. Takie jakby przeskakiwanie czegos, ale bardziej "gluche" niz przed wymiana. Juz nie czuc takich mocnych "odbic" kiera podczas mocnego skretu, ale ten dzwiek... Dzwonilem do niego i byl zdziwiony, ale powiedzial, ze moze smar sie jeszcze dokladnie nie rozprowadzil. Kazal troche poczekac. Co o tym myslicie? Wewnetrzny? Mam nadzieje, ze nie. Jakie sa objawy walnietego wewnetrznego? Sa one jakos ze soba powiazane (zew. i wew.)?
krzysiek23 Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 mogl przy wymianie zewnetrznego uszkodzic wewnetrzny,lub uszkodzony jest przegoub z drugiej strony dodatowo(zewnetrzny),ciezko jest zdiagnozowac wewnetrzny przegub trzeba zdjac oslone gumowa i zobaczyc czy kulka jakas nie wyleciala itd.
wojtekce Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 nie ma takiej opcji że smar się nie rozprowadził
daniel_wwa Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 Dzieki za odpowiedzi. Narazie nie mam samochodu, ale wczoraj, po dluzszym czasie sie uspokoilo (chyba). Jutro bede mogl to jeszcze raz dokladnie sprawdzic. Pozdrawiam
teslic Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Witaj u mnie po wymianie przegubów też to się działo ale samo ucichło
YATES Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Dzieki za odpowiedzi. Narazie nie mam samochodu, ale wczoraj, po dluzszym czasie sie uspokoilo (chyba). Jutro bede mogl to jeszcze raz dokladnie sprawdzic. Pozdrawiam Pewnie smar się rozprowadził
daniel_wwa Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 W glowie niech mu sie porozprowadza lepiej
goralek25 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 po wymianie przegubu gdy naciskam hamulec to czuc jak zalancza sie abs i rzuca samochodem po drodze
wojtekce Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 po wymianie przegubu gdy naciskam hamulec to czuc jak zalancza sie abs i rzuca samochodem po drodze poruszony czujnik ABS :gwizdanie: oczywiście to tylko kwestia regulacji
Rekomendowane odpowiedzi