Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] wymiana oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.po wymianie olej na 10w40 zapala mi sie kontrolka czasami od osmarowania i zaraz gasnie.Czy moze ktos wie dlaczego.

Opublikowano

Za małe cisnienie oleju. Jest stan ? Może za mało wlane ? (rozprowadzil sie po filtrze) i pozniej nie sprawdzony poziom...

Na jakim oleju wczesniej jezdziles i jaki jest teraz dokładnie wlany ?

Opublikowano

sprawdź ciśnienie oleju :shocked:

Opublikowano

Nie wiem bo przyprowadziłem z niemiec i to jest pierwsza wymiana. Mobil 10W40 tak mi doradził mechanik.

Opublikowano

Mobil 10W40 tak mi doradził mechanik.

i doradzil bardzo dobrze :] kwestia tego czy odpowiednia ilosc wlana... sprawdz stan ewentualnie dolej na 3 mm pod max. i powinno byc good...

Opublikowano

albo masz silniczek lekko podjechany.....dolej oleku i zobaczsz czy będzie lepiej :confused4:

Opublikowano

Chyba raczej nie na tym starym bylo bardzo dobrze.

Opublikowano

wymień olej na inny i zobaczysz.....najlepiej taki jak pisze w katalogach to powinno być ok :confused4:[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2008, 16:17_________________________________________________albo Ci czujnik smarowania oolejem padł i gaśnie..... :vaglogi:

Opublikowano

albo czujnik albo pompka od oleju pada lub masz zapchany smoczek w misce olejowej co jest częsta przyczyna po wymianie oleju auta sprowadzanego z niemiec :wink4:

Opublikowano

Jeśli czujnik to jeszcze pikuś... jeśli pada pompa to lepiej juz kieruj się do dobrego mechanika żebys nie musiał za chwile pisac "co zrobic z zatartym silnikiem" jeden kolega ma juz z tym problem...

długo niestety nie trzeba szukac... a kontrolka tylko sie "zaswieciła" :/

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_silnika_w_18t_na_jaki_moge_wymienic-t40791.0.html

Opublikowano

wielkie dzieki za odpowiedzi mysle ze bylo troche za malo oleju jak na razie kontrolka juz sie nie zapala, ale i tak wymienię czujnik.

Pozdrawiam

Opublikowano

TAK STAWIAM NA CZUKNIK NIE JEST DROGI MOZNA WYMIENIC :good: