cabanmat Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Witam Panowie/ i Panie Dzisiaj zjawiłem się u mojego fachmana, aby pod-spawał mi obejmy tłumnika w dwóch miejscach. Tłumnik strasznie teraz lata... i wydaje nie przyjemne odgłosy. Nie podjął się roboty, ponieważ niby to migomat wytwarza silne fale i siada elektronika w aucie ? Kazał szukać kogoś kto ma zakłócacz do migomatu... I moje pytanie... facet dobrze mówi czy pierd... głupoty ?
Michalmichalo Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Mówił prawde.Potrzebne jest takie urządzenie jak przepięciówka.Zakładasz na klemy i jestes spokojny o elektryke w aucie.Gdy nie posiada się takiego urządzenia mozna odłaczyć obie klemy na czas spawanie,minus taki,że np radio sie zakoduje.
cabanmat Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Taki minus to nie minus... To jadę do pierwszego lepszego fachmana i wyciągne aku i jak ta lala
Michalmichalo Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Takie urządzenie to kazdy fachman powinien mieć.Koszt od 100pln.Znam przypadek uszkodzenia ECU w aucie podczas wspawywania złacza elastycznego tłumika
cabanmat Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Ale odpięcie klem wystarczy ?
bialy986 Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Mi jak wspawywal gość plecionke to też odlaczal akumulator żeby nie było jakiegoś przebicia. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi