danio8001 Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Witam mam pytanie chce zamontować hak holowniczy a nie bardzo wiem jak ściągnąć zderzak tylni może wie coś jak i od czego mam zacząć
prezesik Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Proste jak konstrukcja cepa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odkrecasz 4 śruby w bagażniku następnie po 1 śrubkę w nadkolu jesli masz gaz w zderzaku to tez go odkrecasz i teraz sprawdzasz czy cały zderzak jest juz luźny tzn powinien on dac sie wyciągnąć ok 2 cm tył przód . Jesli tak to teraz czeka cie najcięższe wyciągnąć go z zaczepów. Troche sily i sprytu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Na czerwono gdzie sa 2 śruby w nadkolu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zeby ściągnąć zderzak z zaczepów trzeba go wyszarpac jesli nie był zdejmowany to trzeba użyć sporo sily należy podnieść go do gory i wyciągnąć do siebie ja zeby sobie pomoc użyłem do tego szpachelki ze szmata włączyłem w szczelinę i ciagnąć za zderzak jakos poszlo Czas montażu haka holowniczego około 4 godzin pamietasz ze trzeba delikatnie naciąć zderzak od dołu wiec bez katówki sie nie obejdzie. Ale gdzie co i jak zobaczysz jak juz bedziesz składał Mam nadzieje ze cos Ci pomogłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 21 Września 2014 przez prezesik
danio8001 Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) pewnie koledzy że pomogliśćie dzięki wielkie no fakt za pominołem o wlewie do gazu dodatkowa robota ale wole sam się po śiłować mechanik chce 250 zł za mottaż + 35 na badaniach to troche drogo Edytowane 22 Września 2014 przez danio8001
prezesik Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Najwiecej zabawy masz pozniej z kablami ale jak masz dobra instrukcje to powinno isc szybko pamietaj zanim wszystko skręcisz poprzeciagaj kable od instalacji czesc idzie z lewej strony czesc z prawej o ile pamietam prawa strona to tylko 3 kable reszta idze z lewej sa miesca gdzie mozne je ladnie puścić 250 zł montaż a hak mozesz juz kupic nowy za 300 jakie zdzierstwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 22 Września 2014 przez prezesik
danio8001 Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 Najwiecej zabawy masz pozniej z kablami ale jak masz dobra instrukcje to powinno isc szybko pamietaj zanim wszystko skręcisz poprzeciagaj kable od instalacji czesc idzie z lewej strony czesc z prawej o ile pamietam prawa strona to tylko 3 kable reszta idze z lewej sa miesca gdzie mozne je ladnie puścić 250 zł montaż a hak mozesz juz kupic nowy za 300 jakie zdzierstwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk za hak zapłaciłem 200zł+ 33 przesyłka z hakpol składany tabliczka instalacja kostka cały komplet dwie sruby odkręcasz i hak mam w bagażniku a ten sam hak w sklepie ta sama firma u mnie chciał 550zł to jest dopiero jest zdzierstwo
prezesik Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Nie zapomnij ze po założeniu haka dochodzą ci w srodku b bagażniku 2 śruby czyli po montażu masz ich 6 a nie 4 . Na szczescie u mnie dziury dodatkowe były tylko ze pozaklejane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
danio8001 Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 Nie zapomnij ze po założeniu haka dochodzą ci w srodku b bagażniku 2 śruby czyli po montażu masz ich 6 a nie 4 . Na szczescie u mnie dziury dodatkowe były tylko ze pozaklejane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wiem wiem że 6 śrub dostałem do kompletu pełen zestaw i też po zaklejane było więc omineło mnie wiercenie niemcy dobrze myślą o wszystkim ale hak już zamontowałem a co do zderzaka to ze sciągnieciem nie było problemu tylko z założeniem trochę mięsa poleciało jurto tylko podłączenie kabli i na stacje wbić w dowód i moge targać przyczepkę
prezesik Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Gratulacje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
j4s2c2vr Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Kasa dodatkowa jest w momencie wbijania do dowodu, czy przy każdym przeglądzie ?
ndjaro Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witajcie, podlacze sie pod temat. Rowniez planuje samodzielny montaz haka. Mam audi a4 b5 kombi 99r. Mam rozumiec ze wystarczy zdjac zderzak, wsadzic ten stelarz w 2 dziury i przykrecic gdzies kolo kola zapasowego? Mam rozumiec, ze sa tam gotowe otwory na sruby? Nic nie trzeba wiercic? Potrzebuje hak na przyczepke 750. Planuje zakup na allegro. Jaka firme polecacie? Czy mozna kupic przejsciowki wpinane w kostke ze swiatlami aby nie wpinac sie w przewody? Ile kosztuje wbicie w dowod haka i ile placi sie za przeglady?
Trzesio Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 nic nie wiercisz, dziury są pewnie zaklejone jak będziesz sporadycznie używał to bierz używkę, można znaleśc nawet za 100 przelotek raczej nie ma, wystarczy kostka czy złączka, tniesz kable i spinasz z instalacją haka przeglądy normalnie, tylko przy pierwszym musisz powiedzieć to dadzą Ci karteczkę do WK, tam wbiją hak, kosztów nie pamiętam
Emejcz Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 Czy ktoś mógłby mi pomóc z instalacją wiązki? Założyłem hak i przeciągnąłem 4 przewody na lewo i 3 na prawo, ale nie wiem pod co je wpiąć... Widzę tylko, że z prawej zielono czarny to kierunek, a z lewej biało czarny kierunek, ale nie wiem jak podłączyć pozostałe kable... ma ktoś może opis wtyczek lewej i prawej?
Trzesio Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 widać każdą blaszkę w oprawce, więc w czym problem iśc jak po sznurku ?
tomekdm Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 Witam, Właśnie instaluję hak (A4 B5 avant 97) i miałem problem z demontażem zderzaka z zaczepów. Zderzak wypiąłem poprzez delikatne podważenie go w dół łyżką w otulinie ze szmatki - jakby zwiększanie szczeliny pomiędzy linią tylnego błotnika i zderzaka. Zdjęcie zaczepu: http://www.fotosik.pl/zdjecie/3ab6bcf087676ad2 Pozdrawiam Tomek
prezesik Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 Czyli tak jak wszyscy którzy samymi rękoma nie dali rady Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ndjaro Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Hak z quattro będzie pasował do avanta?
Rekomendowane odpowiedzi