infrared Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Panowie, mam kupiony nowy komputer skrzyni biegow, ze wzgledu na zalanie starego woda. Mam nadzieje ze zalanie komputera jest jedyna przyczyna awarii i nie doszlo do spiec w innej elektryce. Problem ponawia sie gdy podpinam nowy komouter, mianowicie skrzynia blokuje sie w pozycji "parking" i na tym koniec, ani rusz. Jak odpinam komputer dziala normalnie, ale wiadomo, biegow nie zmienia. I tu pytanie- czy moze chodzic o blad ktory wystarczy skasowac za pomoca VAGa czy to juz grubsza sprawa? I drugie pytanie, przestal dzialac centralny. Czy to moze byc wina slabego aku? Bezpieczniki w porzadku.
Damian_1821 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) VAG to podstawa. Zobacz jakie błędy A moduł komfortu suchy? Poprzedni właściciel mojego auta 2 razy wymieniał sterownik skrzyni po zalaniu i nic poza tym się nie uszkodziło. Przy zalanym (uszkodzonym) sterowniku też mu się automat blokował w pozycji P. Edytowane 27 Września 2014 przez Damian_1821
infrared Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 Gdzie szukac modulu komfortu? I czym on jest?
Damian_1821 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Wprowadziłem Cię w błąd - w B6 jest tzw. moduł komfortu pod nogami kierowcy W B5 jest pompka, gdzieś w bagażniku z prawej strony przy wlewie. Wejdź do auta i otwieraj/zamykaj z pilota - powinieneś ją słyszeć i być może spadł gdzieś wężyk. Jak będzie cisza to prawdopodobnie do wymiany Edytowane 1 Października 2014 przez Damian_1821
galka_84 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czy sterownik skrzyni jest pod maską po stronie kierowcy przy szybie?
Hezen Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Galka, zależy o który sterownik Ci chodzi. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
siwcio3 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Rozumiem, że nie masz na myśli sterownika hydraulicznego?
Hezen Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Sterownik przy podszybiu to ecu silnika. Pod nogami pasażera jest ecu skrzyni. Sterownik hydrauliczny jest w skrzyni, widać go po zdjęciu miski oleju. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
siwcio3 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ja nie mam żadnych błędów, a skrzynia pracuje tragicznie, jadę w przyszłym tygodniu na wymianę oleju i pewnie uzupełnienie, bo będzie raczej za mało, jak to nie pomoże to regeneracja sterownika hydraulicznego. :/
Rekomendowane odpowiedzi