sajsajmon Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Problem z turbiną audi a4 1.9tdi 95r. Mianowicie, po wymianie skrzyni biegów w warsztacie turbina zaczęła strasznie "rzęzić" przy załączeniu. Przed wymianą tego problemu nie było. Wiecie może o co chodzi? Turbina jest do wymiany czy to tylko "groszowa sprawa" ? Jeśli źle umieściłem wątek lub taki temat już był to przepraszam ale jestem tu pierwszy raz i korzystam z telefonu i mam utrudnione przeglądanie forum. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Mozgu Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Ewidentnie nie jest to wina skrzyni. Na początek sprawdź pod kompem czy nie ma jakichś błędów, później sprawdź poprawność i szczelność układu podciśnieniowego, oraz dolotu. Możliwe że coś się komuś odpięło albo uszkodziło. Komp zwykle daje dużo podpowiedzi.
sajsajmon Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 Dzięki za odpowiedź, zastosuje się do porady. PS. Wiem, że to nie wina skrzyni biegów, ale podałem okoliczności, w których pojawił się problem. Jeszcze raz, wielkie dzięki
Mozgu Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Przy okazji możesz sprawdzić pod komputerem wartość doładowania czy nie ma odchyleń najlepiej na 3 lub nawet 4 biegu od 1500 do 4200 obrotów czy zaworek dobrze reguluje doładowanie. Ekspertem nie jestem, ale już drugi tydzień bujam się ze swoją turbiną, gdzie najpierw problemem była zapieczona geometria, później nieszczelność w podciśnieniach a teraz wyszło że nie do końca dobrze wyregulowana sztanga i turbo przeładowuje.
Rekomendowane odpowiedzi