redziasom Opublikowano 29 Września 2014 Opublikowano 29 Września 2014 Witam, Po dłuższym postoju samochodu na parkingu, tylne tarcze i klocki nie równo zbierają. Przejechałem już ok 4 tys. km. i tarcze się nie dotarły. Co robić?
Tommy Gun Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Porządnie nasmarować prowadnice, porównać jak pracowały przed i po. Możesz również wysunąć lekko tłoczek i przesmarować go specjalną pastą ATE Brems Zylinder.
tomekk30 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Nie wiem czy to ważne ale po zmianie hamulców z tyłu widzę że w miarę równo biorą klocki, ale jak trochę pojeżdżę to z przodu są tarcze gorące a tył tylko ciepły... Podczas jazdy nie jest odczuwalne żeby tył nie brał ale czy nie powinny się nagrzewać jednakowo ????
Zymek1989 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Raczej nie bo 4 koła nie hamują jednakowo. Nie wiem czy przód nie hamuje na 70% a tył na 30%
jospethe Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Tarcze z tyłu zawsze są mniej nagrzane. Ale lewa i prawa powinny być nagrzane jednakowo, ale to chyba każdy wie Edytowane 30 Września 2014 przez jospethe
milio86 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 weź najpierw zaglądnij i przesmaruj jak kolega radzi zobacz tarcze i klocki w jakim sa stanie, jeżeli tarcza ma ranty to wez je kątówka lekko zjedź, klocki możesz papierkim lekko też potrzeć. Jeżeli auto bardzo długo stało to tarcza rdzewieje:/
Rekomendowane odpowiedzi