rafcio27b Opublikowano 4 Października 2014 Opublikowano 4 Października 2014 Witam, mam pytanie dotyczące wiatraków przy moim motorze 2.6 ABC. Wiskoza jest świeża oraz nowy, założony wiatrak od klimy. Przy normalnej temperaturze otoczenia ok. 20 stopni oraz bez nadmiernego gniecenia zauważyłem, że po jakimś czasie sam załącza się wiatrak od klimy (elektryczny). Temperaturę trzyma bardzo dobrze bo zawsze 90 stopni nie mniej nie więcej. Silnik był ostatnio na przeglądzie także głowica wszystko ok. Klimatyzacja oczywiście wyłączona, dlatego moje pytanie, skoro wiskoza jest również nowa więc powinna wystarczająco zapewnić chłodzenie.
dawid_sc Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 jednym sie zalacza innym nie mnie np nie zalacza sie elektryczny:) .Chyba lepiej jak zalacza sie i chlodzi ;p masz w 100% pewniejszy uklad chlodzenia;p
peacenotwar Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Za włączanie się wiatraka klimy odpowiada 3-pinowy czujnik w dole chłodnicy. Myk w tym, że są różne rodzaje i mają różne temperatury załączania odpowiednich biegów. Widocznie Twój czujnik łapie dosyć nisko. Generalnie, nie masz czym się przejmować Edytowane 8 Października 2014 przez peacenotwar
Rekomendowane odpowiedzi