bartekA4 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam mam problem, na wyświetlaczy klimatronik od czasu do czasu gasną same cyferki i symbole, cale wyświetlacze świecą normalnie,podświetlanie przycisków tez nie działa, do tego jest problem ze światłami drogowymi, są "blinki" ale włączając światła one po prostu nie świecą dodam ze bezpiecznik nie jest spalony :029:. Wie ktoś może jaka jest przyczyna tych dwóch usterek? No i Jaki był by ewentualnie koszt naprawy:) za Porady z góry Dziękuje
szogun0 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Co do świateł. Wypalony przełącznik zespolony. W climatroniku masz pewnie zimne luty, albo padają gumki przewodzące wyświetlacza.
grzesioo Opublikowano 16 Stycznia 2007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 -> Zobacz w dziale "Warsztat - zrób to sam" jest tam naprawa climatronika. Miałem takie same objawy, więc śmiało rozkręcaj. U mnie był zimny lut w tej wtyczce od taśmy. To taka konstrukcja że nic nie powinno się wysypać. A co do świateł to chyba pada przełącznik w kierownicy bo tam błyskacz i włącznik drogowych to dwie oddzielne spraw. (ruch wajchy w inną stronę i przy błysku nie gasną mijania)
bartekA4 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2007 Wielkie Dzięki za pomoc zrobię tak jak piszecie:) mam nadzieje ze to ten "zimny lut" a nie cos poważniejszego:) ten przełącznik tez wymienie i może bedzie działać
Rekomendowane odpowiedzi