xyz180585 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 witamjestem posiadaczem audi a4 b7 quattro 2.0TDI z 2007r 170kmzauwazylem dziwna sprawe... od czasu do czasu na jalowym biegu mam lekkie drganiasilnika, obroty delikatnie faluja na poziomie 800-850 obrotow, wystarczy ze przejade sie kilka metrow dodam troche gazu i problem znika na kilka dni, czyli zdarzenie losowe, moze mi ktos podpowiedziec co to moze byc za przyczyna ?wtryski sa nowe po akcji audi wymienione w zeszlym rokumichal
piotrsob1 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Czyli nowe były w zeszłym roku Wystarczy jeden zbiornik mocno chrzczonej , niewiadomego pochodzenia gnojówki, by je zamienić w złom Bez dokładnej diagnozy organoleptycznej, jak i komputerowej ciężko gdybać
SotoM Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Jedź na komputer może będzie jakiś bład. Ale raczej może być problem z egrem lub przepustnicą powietrza.
Pawelkiwi Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 A to koledzy czasami nie temat synchronizacji wałków? xyz180585: Poczytaj wątek o synchronizacji wałków. Może dopasujesz i porównasz Twoje objawy.
SotoM Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Jak kolega pojedzie do kogoś ogarniętego to się dowie co jest w5.
xyz180585 Opublikowano 10 Października 2014 Autor Opublikowano 10 Października 2014 kurde, na komputerze nie pokazuje zadnych bledow... moze to byc zwiazane z dpfem? ostatnio jezdze sporo na miescie i co 3 tygodnie wlacza mi sie wypalanie.. jezu co za zmora ten filtr
SotoM Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 A jak parametry pracy silnika...?
xyz180585 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 o tym kumpel nic nie mowil, ale parametry chyba sa w porzadku, do tego dochodzi mi jeszcze falowanie obrotow na zilmnym silniku, ale nie zawsze, czasem jezdze z tydzien dwa i jest ok, a czasem faluja
Rekomendowane odpowiedzi